Gólzáporral kezdtek

Valóságos gólfesztivált rendezett U19-es csapatunk, amely nagyon magabiztosan győzte le a Vasast a nyitányon.

Egy új szezonkezdet mindig nehéz, pláne, ha egy kissé heterogén társaság alkotja a keretet. Az U19-es csapatunkra ez igaz, hiszen több korosztályból tevődik össze, a kis összeszokatlanság rá is nyomta a bélyegét a mérkőzés elejére. Nyolc perc után két góllal vezettek a vendégek, ekkor időt kért Győrvári Viktor, ez érezhetően beindította az addig kissé rozsdás fogaskerekeket. Eszenyi Gréta jobbkezesként lőtt két gólt a jobbszélről, második találata után már kettővel nálunk volt az előny. Egyre inkább átvették az irányítást a mieink, az érkező fiatalok, mint például Ferenczi Lili vagy Bristyán Dorina tovább lendítettek a csapat játékán. Záporoztak a gólok, egyre inkább összeállt akadémistáink játéka, Lakatos Réka pedig egyre több védést mutatott be. Az első játékrész végén hétgólos debreceni vezetést mutatott az eredményjelző.

A második félidő elején ezúttal csak öt perc kellett, hogy újabb lendületet vegyenek a mieink, Balogh Rebeka átlövés góljával indult meg egy 10-0-s sorozat, ebben a periódusban valósággal taroltak a lányok. Egyre-másra érkeztek a jó teljesítmények, a 46-50. perc között Helm Boglárka és Kelemen Dorina is mesterhármast szerzett! Poczetnyik Dóra szép átlövésével már húsz volt a különbség, köszönhetően részben a Vasas támadóit valósággal megbabonázó Kovács Noéminek, aki három hétméteresnél volt bent a kapuban, és ha már ott volt, mindet ki is védte! A rövid időn belül megszerzett mesterhármasokból Fodor Veronika sem akart kimaradni, a végig jól kézilabdázó beálló állította be a 46-22-es végeredményt!

Ötletes játékkal, jó teljesítménnyel mutatkozott be az új szezonban Győrvári Viktor U19-es együttese. Soha rosszabb kezdést!

U19 I. osztály bajnoki mérkőzés, 1. forduló:

DVSC SCHAEFFLER–Vasas 46–22 (20–13)

DVSC: Lakatos R.  – Ratalics L. 1, Balogh R. 4, Poczetnyik D. 5, Fodor V. 7, Helm B. 6, Eszenyi G. 2. Csere: Kovács N. (kapus), Bristyán D. 6, Kelemen D. 4, Ferenczi L. 9 (1), Fele P. 1, Tóth R. 1.

Győrvári Viktor: Az első negyedóra után találta meg mindenki azt a szerepkört, amelyben leginkább a csapat segítségére tud lenni, mind támadásban, mind védekezésben. A mérkőzés elején még kicsit össze kellett szokni, ha sikerül egy olyan magot kialakítani, amelyik együtt tud játszani sokat, akkor jó teljesítményre lehetünk képesek.

Kiemelt partnereink