Gólzáporos sikerrel nyitottak

Könnyed, huszonnégy gólos győzelmet aratott Márián Blanka együttese az U16 I. fordulóban a Váci NKSE ellen.

Első mérkőzésére készült U16-os csapatunk, a csapat majdnem fele ezen a találkozón vette fel a DVSC Kézilabda Akadémia mezét.

Mindössze két percig tartott a kezdeti megilletődöttség, hamar átvették akadémistáink a játék irányítását, labdaszerzésekből gyors gólokat szereztek. Kis Réka és Csiszár Hanna volt nagyon aktív az elején, majd távoli zónából is eredményesek voltunk Hadas Tilla jóvoltából. A többiek is csalatkoztak a gólgyártáshoz, a hajrában Dombóvári Lili vitt új lendületet a csapat játékába, 28-8-as félidei eredménnyel vonultak öltözőbe a felek.

A második játékrészben már többféle felállást kipróbált Márián Blanka, pozitívum, hogy mindenki hozzá tudott tenni a játékhoz. Ebben a félidőben már nagyobb ellenállást tanúsított a Vác, ám Gonda Janka többször is szépen hárított, így tovább tudtuk növelni előnyünket. Szép megoldásokat láthattunk a legfiatalabb akadémisták alkotta csapattól, amely szép győzelemmel kezdte meg szereplését az U16 I. osztályban!

Szép volt, lányok!

U16 I. osztály, 1. forduló:

DVSC SCHAEFFLER–Váci NKSE 41–17 (28–8)

Debrecen, V: Katona K., Király M.

DVSC: Tábit V.  – Csiszár H. 4, Kis R. 3, Varju Zs. 2, Krasznai D. 4 (1), Hadas T. 5, Szita J. 3 (1). Csere: Gonda J. (kapus), Koleszár V. 6, Pál A. 2, Dombóvári L. 6, Gönczi H. 2, Papp L. 1 (1), Harasztosi K. 1, Tóth J. 2 (1), Varga R. Edző: Márián Blanka.

Márián Blanka: Örülök, hogy sikeresen vettük az első akadályt! Helyenként tudatos támadásokat vezettünk, védekezésben még érződik az összeszokatlanság. Ezek a mérkőzések segíteni fognak abban, hogy a játék minden elemében fejlődjünk.

Kiemelt partnereink