Gólzáporos siker

Motivált játékkal aratott fölényes győzelmet a DVSC Kézilabda Akadémia Serdülő első osztályú csapata a K. Szeged ellen.

Ha a mérkőzés előtt bárki rápillantott a tabellára, illetve az eddig lejátszott találkozókra, láthatta, hogy a mérkőzés egyértelmű esélyesei a mieink voltak. Már az első percekben magukhoz ragadták a kezdeményezést akadémistáink, jól lekövetve az ellenfél húzásokra épülő támadásait, illetve a kapuban Kovács Noémi is stabilan védett, nem csoda, hogy az első akciógólt 13 perc után lőtték a szegediek. A védekezésben megszerzett labdákkal pedig sikerült indulni és a legtöbb esetben eredményesnek lenni. Márián Blanka már az első félidőben sok mindenkinek lehetőséget adott a bizonyításra, mindenki hozzá tudott tenni a csapat teljesítményéhez. A félidő hajrájában érkező Véniger Kata hamar felvette a megfelelő fordulatszámot és gyors ellentámadásból többször is betalált. A félidő végére 15 gólos különbség alakult ki.

A második félidő sem indult másképp, a villámgyors szélsőink tudtak indulni a megszerzett labdákból és tovább növelték a differenciát. Ebben főleg Eszenyi Gréti jeleskedett, akinek a góljait társaik nagy örömmel fogadták. Az idő előrehaladtával egyre inkább a felszabadult játéké volt a főszerep, többféle összeállítást kipróbálhatott a szakmai stáb. A második félidei kapusteljesítményről mindent elmond, hogy a végig védő Kiss Berta mindössze három gólt kapott, kilenc lövésből! Ez az adat egyrészt a kapus hatékonyságát bizonyítja, másrészt a védekezés erejét, hogy mindössze kilenc lövést engedett az ellenfélnek. Dicséret minden játékosnak, hogy rendkívül komolyan vette a mérkőzést és láthatóan nagyon motiváltan lépett pályára.

Serdülő I. osztályú bajnoki mérkőzés 5. forduló:

DVSC SCHAEFFLER–K.SZEGED SE 46–10 (22–7)
DVSC: Kovács N. – Bákonyi L. 2, Balogh R. 4, Fodor V., Poczetnyik D. 2, Koczka L. 5, Vida Vivien 2. csere: Kiss B. (kapus), Kaska K. 4 (1), Fábián A. 4 (1), Véniger K. 9, Kostyó P. 3 (1), Tokaji E. 3 (1), Ferenczi L. 1, Eszenyi G. 4, Hadházi D. 3.
Márián Blanka: Nagyon motiváltan játszottunk ezen a mérkőzésen. Nagyon jól megállták a helyüket azok a játékosok is, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak! Egyénileg és csapatként is jó teljesítményt nyújtottunk.

Kiemelt partnereink