Gólzápor mindkét oldalon

Nem játszott jól, de gólzáporos mérkőzésen győzött Győrvári Viktor U19-es együttese a Békéscsaba ellen.

Gólváltásokkal kezdődött a Békéscsaba elleni U19 I. osztályú bajnoki mérkőzés. Szalai Petra kezdett jól a mi oldalunkon, öt perc után azonban több hiba jellemezte mindkét fél támadójátékát. Nem sikerült meglépni a lelkesen kézilabdázó Békéscsabától, sőt a félidő közepén két góllal vezettek a lilák. A két beállóra való átállás javított a helyzeten, eleinte főleg Hermann Zillét lehetett könnyedén megjátszani, de a 24. percben Fodor Vera a levegőben megnyúlva ért el egy bejátszást, majd értékesítette a ziccert. A félidő hajrájában már azt a különbséget láthattuk, amelyet szerettünk volna, beállóink mellett az agilisan játszó Ratalics Luca is szép gólokat szerzett, nyolcgólossá duzzadt a mieink előnye 30 perc játék után. Kifejezetten tetszetős volt a 30. percben szerzett találat, amely előtt Ratalics Luca cselezett, majd játszott be Fodor Verának, aki okosan tálalt a másik oldalra Tóth Fruzsina elé, szélsőnk góllal fejezte be az akciót.

A második játékrész is gólváltásokkal kezdődött, a támadójáték dominált mindkét oldalon, Szalai Petra hetesével vezettünk először tíz góllal. Ekkor mintha kikapcsoltak volna valamilyen gombot a csapat játékában, sorra hibáztuk el a támadásokat, a 47. percre négy gólra zárkóztak a békéscsabaiak. A Ferenczi-Hermann páros góljaival tartottuk a négy-ötgólos előnyt, ám a védekezésünk ebben az időszakban szinte átjáróház volt. Szerencsére ennél nem volt már kisebb a vezetésünk, nem hagytuk közelebb engedni a lilákat.

Ötgólos győzelem a vége, a két pontot begyűjtötte Győrvári Viktor csapata, ám a mutatott játék elmaradt a várt szinttől, főleg védekezésben.

U19 I. osztály bajnoki mérkőzés, 5. forduló:

DVSC SCHAEFFLER–Békéscsabai ENKSE 43–38 (23–15)

DVSC: Demjén L.  – Ratalics L. 6, Szalai P. 4 (2), Baranyi D. 3, Sőlösi E. 4, Tóth R. 1, Eszenyi G. 2. Csere: Kovács N. (kapus), Véniger K. 2 (1), Ferenczi L. 8 (1), Tóth F. 2, Fodor V. 6, Hermann Z. 7. Edző: Győrvári Viktor.
Győrvári Viktor: A mérkőzés egy részében olyan védekezési rendszerben kellett több játékosnak helytállni, amelyben nem voltak még otthon, ez meglátszott az eredményességen. Az utolsó negyedórában kifejezetten belekényelmesedtünk a találkozóba, ez majdnem megbosszulta magát.

Kiemelt partnereink