Fontos lépést tehetünk a cél felé

Pénteken 16 órakor Kisvárdán lép pályára az első osztályban szereplő ifjúsági csapatunk.

Idén eddig mindhárom mérkőzését magabiztosan nyerte meg a DVSC SCHAEFFLER ifjúsági csapata. Kudor Kitti tanítványai idegenben győzték le a Csepelt (34 –21), majd hazai pályán a Vasast (37–22), majd két ponttal távoztak Kecskemétről is (38–27). Pénteken valószínűleg jóval nehezebb feladat vár akadémistáinkra.

Talán a stabil csapat kifejezés illik a legjobban a Kisvárda első osztályú bajnokságban szereplő ifjúsági csapatára. A szabolcsi kisváros fiataljai ötödik helyen várják a szezon folytatását, az eddig eltelt időszakban csak az első négy helyzettől kaptak ki, a mögöttük álló csapatokat pedig legyőzték. Ráadásul az első négy helyezett sem mehetett biztosra ellenük, Vácon például mindössze egy góllal kaptak ki.

„Remek csapat lesz az ellenfelünk – beszélt a pénteki meccsről ificsapatunk irányító-átlövője, Poczetnyik Dóra. – Jó tempót mennek, színes a játékuk, gyorsan viszik fel a labdát, s gyors gólokat szereznek. Egy egyezésben és átlövésből is eredményesek, s nagyon erős a védőfaluk. Végig koncentrált játékra, jó kapusteljesítményre, stabil védekezésre és ebből szerzett indításgólokra lesz szükségünk a győzelemhez!”

A Poczetnyik-família pénteken két meccsen is érdekelt lesz Kisvárdán, hiszen Dóra nővére, Luca a DVSC SCHAEFFLER felnőttcsapatának játékosa.

„Luca jelenti a legnagyobb inspirációt számomra, s nem csak a kézilabdában, hanem az élet más területén is – mesélt Dóra idősebb testvéréről. – Kicsi korom óta figyelem a teljesítményét, miatta választottam ezt a sportágat. Nagyon büszke vagyok a nővéremre, mindig ő lesz a példaképem.”

A Kisvárdai Városi Sportcsarnokban (Kisvárda, Flórián tér 6.) február 11-én, pénteken 16 órakor kezdődik a Kisvárda–DVSC SCHAEFFLER I. osztályú ifjúsági bajnoki mérkőzés.

Kiemelt partnereink