Fontos két pont a Kispest ellen

Jól kézilabdázott, megérdemelten hozta el a két pontot Kispestről Győrvári Viktor együttese az NB I/B-ben. Ez szép munka volt!

Két olyan csapat találkozott Inárcson (ez a Kispest hazai pályája), amelynek nagyon fontos volt a győzelem. A fővárosiak jó formában várták akadémistáinkat, hiszen az elmúlt három mérkőzésből kettőt megnyertek, egy esetben pedig döntetlen értek el.

Számunka kezdődött jól a találkozó, nagy tempót diktáltak a mieink, alig több, mint négy perc után Fodor Veronika találatával 4-2-re vezettünk. A beálló mellett aktívan kezdett Ratalics Luca is, aki az első ziccerét kicsit elkapkodta, ám utána nagyon okosan az utolsó pillanatig kivárva jól helyezte lövéseit és utána minden helyzetét gólra váltotta egy nagyon rutinos kapussal szemben.  Nagy Nóra átlövésével már hárommal vezettünk, Lakatos Réka sok lövést hatástalanított az első félidőben. A félidő hajrájához érve egyenlítettek a piros-feketék, ám előbb Kelemen Dorina suhant át a védőkön és szerzett gólt, majd Nagy Nóra volt nagyon szemfüles és egy szabaddobást elhalászva lőtt az üres kapuba, így kétgólos előnnyel fordultunk.

Egy, az akadémistáink sikeréért szorító jósolta azt a szünetben, hogy gyorsan lövünk öt gólt a második játékrész elején és sokkal nyugodtabbak lehetünk: ha nem is ötöt, de gyors egymásutánban hármat is lőttünk, immáron ötre növelve előnyünket. Két gólra zárkózott az előző mérkőzéseken a jobbik arcát mutató Kispest, ám ekkor Baranyi Dorottya jött, látott, cselezett és lőtt… Rendszerint a hálóba. Ha pedig ő maga nem tudta befejezni az akciót, akkor az egész mérkőzésen nagyon aktív Fodor Veronikára vagy Ratalics Lucára bízta a befejezést, akik rendre túljártak a kapusok eszén. Balkezes szélsőnk negyedik góljával már hétre nőtt a fórunk, ám ekkor ismét tudott kicsit zárkózni az ellenfél. A mérkőzés Tóth Rebeka okos góljával dőlt el végérvényesen, 32-29-re nyertünk a Kispest ellen!

Nagyon jól játszott és teljesen megérdemelten nyert Győrvári Viktor csapata, a győzelem értékét növeli, hogy ellenfelünk egy pillanatig sem vezetett a mérkőzésen.

NB I/B., 18. forduló:

Kispest NKK–DVSC SCHAEFFLER U19 29–32 (13–15)
Inárcs, 150 néző: V: Bátori B., Szécsi Lantos B.

Kispest: Győri Á. – Tóth E. 1, Vájer B. 1, Bujdosó-Gerháth F. 3, Dubán N. 4, Kiss K. 4, Bakacsi L. 1.  Csere: Pityer D., Porobic Z. (kapus), Kucsera R., Kapu Zs. 5, Pécsi V. 4, Pártos O. 1, Bakonyi D. 4, Dudás É. 1. Edző: Béki Nagy Bertalan.

DVSC: Lakatos R. – Ratalics L. 5, Kelemen D. 4, Baranyi D. 9 (2), Fodor V. 6, Nagy N. 5 (2), Eszenyi G. Csere: Demjén L. (kapus), Véniger K., Tóth R. 2, Varga K. 1, Ferenczi L., Hermann Z.  Edző: Győrvári Viktor.

Kiállítások: 14, ill. 2 perc
Hétméteresek: -/-, ill. 5/4.

MESTERMÉRLEG
Győrvári Viktor: Sikerült a mai napon magas színvonalú kézilabdát bemutatni.  Bár a játék nem volt tökéletes, de a kulcsfontosságú momentumokban hatékonyak tudtunk lenni.

Kiemelt partnereink