Fontos idegenbeli siker

Tíz perc után átvették akadémistáink a vezetést és magabiztos játékkal nagyon fontos győzelmet arattak Gárdonyban, első idegenbeli sikerüket elérve.

Fontos mérkőzésre készültek a mieink, hiszen az ellenfél az a Gárdony, amely eddig négy pontot szerzett a bajnokságban, igaz ezt az elmúlt két fordulóban, tehát jó formában várhatta akadémistáinkat.

Panyi Anna góljával kezdődött a találkozó, az azt követő percekben azonban nem tudtak betalálni a mérkőző felek. Ebben a mieink oldalán nagyon nagy szerepe volt az egy ízben dupla védést is bemutató Torda Vanessának! A hazaiak oldották fel a gólcsendet, ám a mieink tapadtak ellenfelükre, a csapatmunkát dicséri az a tény, hogy az első négy gólunkat négy különböző játékos érte el. A végig nagyon aktívan játszó, a védekezésben és támadásban is meghatározó szerepet betöltő Panyi Anna elképesztően nagy kapufás góljával 7-6 volt ide. És ekkor érkezett a pályára Nagy Nóra, aki – nem csalás, nem ámítás –  12 gólt szerzett a mérkőzésen! Torda Vanessa folytatta a bravúrok sorozatát, Makó Zoé is góllal zárt be, de a slusszpoén Kelemen Dorináé volt, bátor találatával 15-11 volt a félidőben!

Nagy Nóra percekkel kezdődött a második játékrész, két okos gólt szerezve. Érezhető volt a lányok akarata, amely szerzett labdákban, határozott védekezésben is megmutatkozott. Védekezésben mindenképp ki kell emelni Panyi mellett Kostyó Panni munkáját. Kelemen Dorina betörésével hat gól volt már a különbség, ebből háromra zárkóztak a fejér megyeiek. Tíz perc volt hátra, Nagy Nóra pedig újfent jött, látott és győzött! Zsinórban négy találat fűződött a nevéhez, a vége előtt öt perccel pedig hat gól volt az előnyünk! Mindenki hozzátett a mai napi sikerhez, erre a legjobb példa, hogy az utolsó percekben Rácz Panna góllal, Balogh Rebeka pedig egy gólpasszal és hétméteres kiharcolásával járult hozzá ehhez a szép győzelemhez. Az utolsó szó pedig stílszerűen Nagy Nóráé volt, aki értékesített egy hétméterest, beállítva a 25-30-as végeredményt.

Ezen a mérkőzésen érezhetően mindenki egy célért harcolt, és ezt el is érte: nagyon fontos mérkőzésen győzött Gárdonyban Kudor Kitti együttese! Ez volt akadémistáink első győzelme idegenben ebben a szezonban.

Gárdony-Pázmánd NKK–DVSC SCHAEFFLER U19 25–30 (11–15)
Gárdony, 108 néző: V: Benya-Hantos D., Kovács K.

GÁRDONY: Csatlós Cs. – Ágoston N. 2, Bártfay E. 7, Becséri K. 1, Zémori D. 1, Kecskeméti-Horváth L. 1, Lukovics B. 3. Csere: Bozsok D. 3 (2), Hamuth L. 1, Sárvári K., Szűcs N. 2. Edző: Virincsik Anasztázia.

DVSC: Torda V. – Kiss Cs. 1, Kelemen D. 3, Panyi A. 7, Kostyó P. 2, Bacenkova D., Bákonyi L. 1. Csere: Reszegi E. (kapus), Nagy N. 12 (4), Helm B. 1, Makó Z. 2, Rácz P. 1, Balogh R. Edző: Kudor Kitti

Kiállítások: 4, ill. 4 perc
Hétméteresek: 3/2, ill. 4/4.

MESTERMÉRLEG
Kudor Kitti: Nagyon örülök, hogy igazi csapatmunkával sikerült megszerezni az első idegenbeli győzelmünket!

Kiemelt partnereink