Fontos győzelem

Az utolsó negyedórában döntötték el akadémistáink a rivális, BLKSE elleni megyei első osztályú mérkőzést. A mieink kilenc góllal győzték le ellenfelüket.

Két veretlen együttes találkozott a megyei első osztályban, mind a mieink, mind a balmazújvárosiak nyolc pontot gyűjtöttek a bajnokságban négy mérkőzés alatt. A mieink kezdték jobban a találkozót, Fele Patrícia betörésből szerzett góljával már 8-4 volt ide bő tíz perc után. Nagy tempót mentek a felek, a hazaiak is gyorsan lendületek támadásba, így igazi adok-kapok alakult ki. Zárkóztak a balmazújvárosiak, Tóth Rebeka góljai ellenére. A félidő hajrájában Ratalics Luca háromszor is beköszönt, Fodo Veronika találatával végül egyólos előnnyel vonulhattunk az öltözőbe.

A második játékrészben is gyors volt a tempó, a BLKSE megtalálta a rést a mieink nyitott védekezésében. Habár egyenlítettek a vendéglátók, Fodor Veronika ismét villant, négy perc alatt háromszor volt eredményes, három találatra növelve előnyünket. A hajrához érve egyre inkább érződött, hogy akadémistáink felül tudnak kerekedni ellenfelükön, Ratalics Luca és Bristyán Dorina találataival sikerült meglépni, a kapuban pedig Halinda Viola mutatott be fontos védéseket.

Kilencgólos győzelem lett a vége, amely azért a mérkőzés képét tekintve kissé túlzó, hiszen ötven percig szorosan alakult a találkozó.

Hajdú-Bihar megyei bajnokság, 5. forduló:

BLKSE–DVSC SCHAEFFLER 31–40 (18–19)

DVSC: Halinda V. – Ratalics L. 10 (2), Fele P. 6, Bristyán D. 6, Fodor V. 8, Solymosi Zs. 1, File Cs. 2. Csere: Szabó D. (kapus), Tóth R. 6, Tóth F. 1.

Tóth Rózsa: Az ellenfél gyors tempóban játszott, jól visszarendeződött, így az első félidőben szoros volt a mérkőzés. A biztos győzelmünket a második félidei zárt védekezéssel biztosítottuk be, ebben az időszakban magabiztosabban játszottunk. Habár nem volt sok cserelehetőségünk, mi bírtuk jobban a hajrát!

Kiemelt partnereink