Fontos győzelem Kisvárdán!

Kiélezett végjátékban győzték le U19-eseink a Kisvárdát, egy lépésre a Final Four!

U19-es együttesünk számára is nagy tétje volt a kisvárdai mérkőzésnek, hiszen egy esetleges győzelemmel egy lépésre kerülnének akadémistáink a négyes döntőtől.

Sok hibával kezdtek a mieink, főleg támadásban, Kelemen Dorina négy perc alatt háromszor is betalált, így nyolc perc után már hárommal akadémistáink vezettek. Lendületesen támadtak a lányok, 11 perc után már 9 debreceni találat állt az eredményjelzőn. Sajnos ekkor elkezdtünk hibázni, és a 18. percben egyenlített a jó erőkből álló Kisvárda. Meggyűlt a debreceniek baja az ellenfél beállójával, akit jól játszottak meg, igaz Lakatos Réka többször bravúrral hárította ziccereit. Egy szépen végigjátszott akció után Ratalics Luca talált be, újra két gól az előny, majd Nagy Nóra hetesekkel és egy bravúrosan összeszedett labda után Koczka Lili góljával háromra növeltük az előnyt a szünetre.

A második játékrész elején tartottuk a két-háromgólos vezetést, főként Helm Boglárka átlövéseivel. Egy labdaszerzés után Fodor Veronika találatával már ötre nőtt a különbség, negyedórával a vége előtt. Ekkor időt kértek a vendéglátók, ám eleinte továbbra is Helm Boglárka átlövéseinek köszönhetően nem tudtak zárkózni. A hajrához közeledve azonban ismét csökkenni kezdett a két csapat közti távolság, a védekezés ebben az időszakban hiányosan működött, két gól lett a differencia. Poczetnyik Dóra átlövésével már hárommal vezettünk kevesebb, mint öt perccel a vége előtt, ám hiába egy Lakatos Réka bravúr, egy gólra csökkent a mieink előnye a 60. perc kezdetére, ráadásul emberhátrányba is kerültünk… Sikerült labdát szerezni, majd az utolsó másodpercekben Kelemen Dorina állította be a 32-30-as végeredményt!

Nagyon fontos találkozót sikerült megnyerni egy jó ellenféllel szemben, amely nagy csatára késztette akadémistáinkat! Ez a győzelem pedig azt jelenti, hogy egy békéscsabai sikerrel biztossá válhat részvételünk a Final Fourban.

U19 I. osztály bajnoki mérkőzés, 24. forduló:

Kisvárda–DVSC SCHAEFFLER 30–32 (14–17)

DVSC: Lakatos R.  – Ratalics L. 1, Fodor V. 5, Kelemen D. 6, Poczetnyik D. 1, Helm B. 7 (1), Koczka L. 4. Csere: Kovács N. (kapus), Ferenczi L. 1, Eszenyi G., Nagy N. 7 (6), Balogh R. Edző: Győrvári Viktor.

Győrvári Viktor: A múlt heti, Ferencváros elleni mérkőzésnél sokkal egységesebb játékot produkáltuk, bár voltak hullámvölgyek a meccsen, de mindig sikerült egymást kisegítve felülemelkedni a problémákon. A végjáték izgalmasra sikerült, de azt gondolom, hogy megérdemelten hoztuk haza a két pontot!

Kiemelt partnereink