Fölényes siker a rivális ellen

Lehengerlő játékot produkálva tizenkét gólos győzelmet arattak a mieink a nagy rivális Békéscsaba elleni mérkőzésen.

Kissé idegesen kezdtek a mieink, mégis csak egy rangadóról volt szó, amelyen a két szomszédvár serdülőcsapata találkozott egymás ellen. Sok pontatlanság volt mindkét csapat játékában, így kissé hullámzó volt a játék. A nyolcadik percben Silye Nanda nagyszerűen lőtte ki a jobb alsót, ekkor vezettek a mieink először két góllal. A védekezésünk jobban működött, ráadásul Kovács Noémi több szép védést mutatott be, így tizenkét perc után még csak három gólt lőttek a csabaiak. Nagyjából az első félidő feléig tudta szorosan tartani a mérkőzést a Békéscsaba, az egész mérkőzésen jól játszó Koczka Lili vezérletével egyre inkább húztak el akadémistáink. A lányok elszántságára jellemző, hogy Kelemen Dorina a 18. percben bravúrral mentett meg egy hosszú indítást és zúdított a kapuba. Jó szellemiségben kézilabdáztak a piros mezben pompázó debreceniek. Ezt megerősítendő, két perccel a félidő vége előtt egy ötletes figura után alkalom szülte a második beállót, Koczka Lilit, aki annak a rendje és módja szerint befordul a kapott labdával és értékesítette a ziccert. Védekezésben nagyon együtt mozgott a csapat, jók voltak a besegítések és Kovács Noémi továbbra is stabil teljesítményt nyújtott, így hatgólos előnnyel vonulhattak a mieink a szünetre.

A második játékrészben ott folytattuk, ahol az elsőt abbahagytuk, a vendégek képtelenek voltak gólt szerezni az első percekben. Örömteli volt, hogy többen is hozzátették a magukét a jó teljesítményhez, Vida Vivi például jobbszélről ültette be védőjét a hintába, majd lőtte ki a hosszú alsó sarkot. Öröm volt nézni a lányok játékát, hiszen játszi könnyedséggel teremtettek helyzetet a csabai védekezéssel szemben, a csapat vezére pedig Koczka Lili volt a támadásokat illetően. Ekkor már egyre többen kaptak lehetőséget azok közül is, akik nem voltak a kezdőcsapat tagjai. A mérkőzésbe jól beszálló Balogh Rebeka klasszikus átlövésgóljával már tizenöt találat volt a két együttes közötti különbség. A védekezés továbbra is kiemelkedő volt, a kapusteljesítménnyel egyetemben, a második félidő első negyedórájában mindössze egyszer voltak eredményesek a lilák. Az utolsó percekben kissé alábbhagyott a lelkesedés a védekezésben, így a vendégek góltermése is gyarapodott. Tizenkét gólos sikert könyvelhetett el végül Márián Blanka együttese, amely teljesen megérdemelten nyert ilyen arányban is!

Győzelmükkel a mieink tovább erősítették második helyezésüket, legyőzve egyik legnagyobb riválisukat.

Serdülő I. osztály bajnoki mérkőzés, 3. forduló:
DVSC SCHAEFFLER – EUbility Group-Békéscsabai Előre NKSE  27–15 (14–8)
DVSC: Kovács N. – Vida V. 1, Kelemen D. 3, Koczka L. 9 (1), Fodor V. 3, Silye N. 4, Bákonyi L. 2. csere: Véniger K. 2, Balogh R. 3, Fábián A., Fele P., Hadházi D.
Márián Blanka: A kezdeti feszültségeket levetkőzve – támadásbefejezéseink voltak ekkor pontatlanok – jó tempóban kézilabdáztunk, a védekezésünk és a kapusteljesítményünk pedig stabil volt. Amikor elkezdtük élvezni a játékot, akkor el tudtunk lépni ellenfelünktől. Annak is örülök, sokan hozzá tudtak tenni a csapat játékához.

Kiemelt partnereink