Final Fourt érő két pont

Szorosabb mérkőzést hozott a vártnál a Vasas elleni találkozó, ám ifjúsági együttesünk kétgólos győzelmévell bebiztosította helyét a Final Fourban.

Csupán két pontra volt a biztos négyes döntőbe kerüléstől Kudor Kitti csapata a Vasas elleni találkozó előtt. Ez a mérkőzés kiváló alkalom volt arra, hogy ifistáink bebiztosítsák helyüket a Final Fourban. Jól is kezdtek a mieink, Silye Nanda szerezte az első két gólt, majd Kelemen Dorina volt nagyon aktív, gólokat lőtt, hétméterest harcolt ki. Hiába a jó kezdés, felzárkózott, majd át is vette a vezetést a budapesti együttes, majd Makó Zoé találatai kellettek ahhoz, hogy újra a mierinknél legyen az előny. Nem adták könnyen magukat a fővárosiak, ismét felzárkóztak, majd át is vették a vezetést. Bákonyi Lara szélsőgólja után alakult ki a 14-14-es félidei eredmény.

A második játékrész elején sem sikerült meglépni a hazaiaktól, pedig minden bizonnyal ez benne volt a tervekben. Balogh Rebeka, majd Kiss Laura dupláival csak a lépést tudtuk tartani az ellenféllel, először két góllal Lakatos Petra találatával vezettünk. Szerencsére ekkor egy jelentősebb gól nélküli időszakot produkáltak a piros-kékek, Erdődi Helga jobbszélről szerzett gólja már négygólosra duzzasztotta a különbséget. Mielőtt nagyon hátradőlhettünk volna, utolsó erőtartalékait felhasználva ismét szorossá tette a mérkőzést a hazai csapat. Szerencsére egyenlíteni már nem tudtak, két góllal győztünk Angyalföldön.

Ez a győzelem pedig azt jelenti, hogy matematikailag is bebiztosította helyét a Fiunal Fourban Kudor Kitti együttese! Habár ezen a mérkőzésen nem játszottak jól, mégis fontos két pontot szereztek a lányok!

Ifjúsági I. osztály bajnoki mérkőzés, 25. forduló:

Vasas SC–DVSC SCHAEFFLER 24–26 (14–14)
DVSC: Reszegi E. – Bákonyi L. 2, Silye N. 4 (2), Lakatos P. 5, Kelemen D. 4 (1), Tóth G. 2, Makó Z. 3. Csere: Kovács N. (kapus), Balogh R. 2, Poczetnyik D., Fodor V., Erdődi H. 1, Kiss L. 3. Edző: Kudor Kitti.
Kudor Kitti: Egy hét alatt ez volt a negyedik mérkőzésünk, ami meg is látszott a csapaton. Nem játszottunk jól, de fontos, hogy ennek ellenére is tudtunk nyerni a jól kézilabdázó Vasas otthonában. Mentálisan erősek maradtunk ss mindig volt valaki aki átlendítette a csapatot a nehezebb időszakokon. Ezzel a győzelmünkkel pedig bejutottunk a Final Fourba!

Kiemelt partnereink