Final Fourt érő döntetlen

Szoros mérkőzésen végül döntetlen játszott Szegeden Győrvári Viktor serdülőegyüttese, amely így matematikailag is bebiztosította helyét a Final Fourban!

Nem várt könnyű mérkőzés a mieinkre, hiszen a negyedik helyen álló Szeged ellen játszottak idegenben Győrvári Viktor tanítványai. Felváltva estek a találatok az elején, főleg Bristyán Dorina átlövései és Hermann Zille beállógóljainak köszönhetően voltak eredményesek a lányok. Akadémistáink aztán átvették az irányítást, egy-két gólos vezetést alakítottak ki a hét a hat elleni játékot jól játszó Szeged ellen. A folyamatosan hét emberrel támadó hazaiak ellen nem volt túl hatékony a mieink védekezése, ám a támadások is „ültek”, Eszenyi Gréta gólja már a tizenkettedik volt mindössze húsz perc alatt. Szép megoldásokat is alkalmaztak a lányok, Ferenczi Lili egy gyors labdalopás után talált az üres kapuba, a hajrá egyébként is a debrecenieké volt, húsz másodperccel a vége előtt Bristyán Dorina gólja már a tizennyolcadik volt, négygólos előnnyel vonulhattunk szünetre.

A második játékrészben sem változott a játék képe, hét emberrel rohamozott a szívósan küzdő csongrádi együttes, hiába találtuk meg a beállót, illetve Nánási Lara is ügyesen értékesítette zicceeit jobbszélről, az előnyt nem sikerült növelni. Vérszemet kaptak a vendéglátók, felzárkóztak egy-két találatra. Fele Patrícia szép alsólövésével ismét plusz kettő ide, ám gyorsan egyenlített a Szeged. A hajrához érkezve egyre szorosabb lett a csata, öt perccel a vége előtt Réti Bíborka törte fel a hazai védelmet, lőtt gólt, ám ismét egyenlítettek. Hiába szereztük meg minden esetben a vezetést, folyamatosan egyenlített Laluska Balázs csapata. Így volt ez az utolsó percben is, nem sikerült kivédekezni a szegedi támadást, a végén pedig nem sikerült betalálni a mieinknek, így maradt a döntetlen.

Egy pontot szerzett Győrvári Viktor együttese, amellyel immáron matematikailag is bebiztosította helyét a legjobb négy között, a Final Fourban! A biztos bejutás már megvan, innentől kezdve teher nélkül lehet játszani a hátralévő alapszakaszbeli találkozókon!

Serdülő I. osztály bajnoki mérkőzés, 23. forduló:

PC Trade Szeged–DVSC SCHAEFFLER 30–30 (14–18)
DVSC: Kovács N. – Nánási L. 3, Fele P. 2 (1), Bristyán D. 8 (3), Hermann Z. 3, Ferenczi L. 5, Eszenyi G. 3. Csere: Szabó D., Halinda V. (kapus), Réti B. 2, Tóth R. 2 (1), Fekete B. 2, Tóth P. Edző: Győrvári Viktor
Győrvári Viktor: A heti felkészülésünk nem volt ideális, amely az én felelősségem, ezúton köszönöm kollégáim segítségét! Nagyon jó ellenéllel játszottunk, a védelmünknek nagy gondot okozott a hatvan percig alkalmazott 7-6 elleni játékuk levédekezése. A mérkőzés nagy részében jól kézilabdáztunk, a végjátékban követtünk el néhány hibát, amely meghatározó volt az eredmény szempontjából, a mai napon a szerencse sem állt mellettünk. Miután ezzel a szerzett ponttal a szezonra kitűzött célt teljesítettük három mérkőzéssel a vége előtt, nem lehetünk elégedetlenek!

Kiemelt partnereink