Fiatalság a rutin ellen

Rutinos csapat, az eddig négy mérkőzésből hármat megnyerő Esztergom lesz akadémistáink ellenfele vasárnap 16 órától a Hódosban az NB I /B ötödik fordulójában.

Új játékosként, júliusban igazolt Debrecenbe a legfőképp irányító poszton bevethető Csamangó Lili, akinek Szegedről indult a pályafutása, majd a NEKA-n töltött el öt évet.

„Nyáron érkeztem Debrecenbe, remekül érzem magam, már ennyi idő alatt is sikerült beilleszkednem, úgy érzem – osztotta meg gondolatait Lili. –  Az elején kicsit nehezebb volt, de mindenki nagyon kedves volt és sokat segítettek a többiek.”

Fiataljaink eddig két pontot szereztek az NB I/B idei szezonjában, egy győzelem mellett három vereség az eddigi mérleg, két szoros találkozó, a Ferencváros U19 elleni hazai és az Orosháza elleni idegenbeli is pont nélkül zárult. Vajon mi kell ahhoz, hogy ezeket az összecsapásokat megnyerjék fiataljaink?

„Fontos lenne, hogy végig koncentráljunk az egész mérkőzésen – véli az irányító. – Olyan lendülettel kell végig játszani, mint ahogy elkezdjük a találkozót, és a védekezésünknek is feszesnek kell maradnia. Ha ezek teljesülnek, akkor a szoros találkozókat meg lehet nyerni!”

Következik a rutin és a fiatalság csatája, hiszen ellenfelünkben, az Esztergomi Vitézek csapatában több tapasztalt játékos van, sokan az első osztályban is letették névjegyüket korábban. Az esztergomiak szakmai igazgatója Elek Gábor, eddig négy találkozón hat pontot gyűjtöttek.

„A mérkőzésnek nem mi vagyunk az esélyesei, de szeretnénk nyerni! – mondta el határozottan a szegedi születésű játékos.  – Azt gondolom, hogy egy jó erőfelmérő lesz számunkra.”

Az DVSC SCHAEFFLER U19–Esztergomi Vitézek NB I/B-s mérkőzést 2023. október 1-én 16 órai kezdettel rendezik meg a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban. A másodosztályú találkozóra 500 forintba kerül a belépőjegy, a felnőtt mérkőzésekre szóló bérletek az előző évhez hasonlóan érvényesek a másodosztályú találkozókra.

Kiemelt partnereink