Fiatalos lendülettel

A fiatalabbak is hozzátették a magukét, nagyarányú győzelmet aratott U17-es együttesünk az MTK ellen.

Az első visszavágót rendezték meg az újonnan megépített Ritz Levente Sportcsarnokban, ahol az MTK korosztályos együttese fogadta a mieinket. A kezdeti bizonytalankodást követően átvették az irányítást akadémistáink, Réti Bíborka vezetésével. Bengi Lili stabilitást adott a védelemnek, majd Szürös Kinga szórta meg magát. A félidő derekánál érkeztek a „kicsik”, U15-öes együttesünkből. Egyáltalán nem érződött rajtuk a megilletődöttség, Jeszenszki Petra és Litschauer Nikol betörések után, Zákányi Janka pedig szélről volt eredményes. Növelni is tudták a fiatalok a különbséget, fél óra játék után már tizennégy góllal vezettünk.

A második játékrészt ismét a „rutinos” sor kezdte, tovább folytatva a jó szériát. Érezhetően nem tudott mit kezdeni a nyitott védekezésünkkel, szerzett labdákkal pedig megindultak a debreceniek és általában eredményesen fejezték be az akciót. Szürös Kinga ebben a félidőben is jól kézilabdázott, de mindenki hozzá tudott tenni a csapat játékához. Ismét jöttek a fiatalabbak, és továbbra is nagyon bátran és jól játszottak. Oláh Lotti mutatott be szép átlövéseket, de az első félidőben is jó teljesítményt nyújtott Litschauer-Jeszenszki-Zákányi trió folytatta jó szereplését. Keller Petra is megszerezte első U17-es találatát, minden mezőnyjátékos legalább egyszer betalált.

Szép győzelem volt egy nagyon fiatal csapattól!

U17 I. osztály bajnoki mérkőzés, 15. forduló:

MTK–DVSC SCHAEFFLER 26–45 (9–23)

DVSC: Bengi L.  – Szürös K. 6, Vincze V. 3, Tóth P. 1 (1), Fekete B. 5 (2), Réti B. 4, Czene P. 2. Csere: Halinda V. (kapus), Litschauer N. 5, Zákányi J. 7, Oláh L. 2, Jeszenszki P. 5, Keller P. 1, Varga K. 4.

Győrvári Viktor: Ennek a mérkőzésnek az volt a különlegessége, hogy öt U15-ös játékos debütált az U17-es bajnokságban és nagyon örülök neki, hogy bátran játszottak! Összességében elmondható, hogy az első percek után uraltuk az egész mérkőzést!

Kiemelt partnereink