Felszabadult játék, könnyed siker

A mérkőzés elejétől ötletesen és jól kézilabdáztak akadémistáink, tizenhét gólos siker lett a gyümölcse!

Alighanem mindenkinek az lebegett a szeme előtt, hogy az orosházi fiaskót minél előbb ki kell javítani. Erre a Békéscsaba elleni találkozón nyílt remek lehetőség.

Ahogy elkezdték a találkozót a mieink, az egyértelmű jelzés volt: szeretnék magabiztos sikerrel zárni a viharsarkiak elleni meccset. Hamar sikerült előnyt kialakítani, Fodor Veronika pedig rendkívül aktív volt, vezére csapatának. A serdülő korú Keller Petra is a tőle megszokott változatossággal fejezte be akcióit, jobbszélsőnk bő negyed óra alatt négy gólt szorgoskodott össze. Ha már serdülő korú játékosok: csatlakozott Litschauer Nikol is, aki bátran és jól szállt be, az első pályán töltött perceiben kétszer is megzörgette a hálót, majd Varga Katalin gyújtotta be a rakétáit és rongyolt végig egy megszerzett labdával. Bengi Lili is többször hárított, így 20-12-es állással zárult az első játékrész.

A másodikban sem változott a játék képe, Keller Petra ismét növelte góljai számát, a kétbeállós játék pedig működött. Csamangó Lili előnyszerzései és abból való asszisztjai is szép megmozdulások voltak, hamar tízre nőtt a különbség. Ismét érkezett Litschauer Nikol, aki átlövésekből és hetesből is szerzett gólt, a kapuban pedig Halinda Viola mutatott be szép jeleneteket, Hermann Zille egy ízben pedig szinte átlövésből volt eredményes. A hajrában aztán Tóth Fruzsina harcossága manifesztálódott többször is gólban, 42-25-re győztük le a lilákat.

Felszabadult játékkal igyekezett feledtetni a múlt heti teljesítményt U20-as csapatunk. Az eredmény önmagáért beszél, a játék is „jól nézett ki”, reméljük ezzel újra a győztes úton vannak a lányok. További öröm, hogy fiatalabb játékosaink is felvették a ritmust és szép megoldásokkal vétették észre magukat.

U20 I. osztály, 3. forduló:

DVSC SCHAEFFLER–Békéscsabai ENKSE 42–25 (20–12)

Debrecen, V: Juhász D., Rontó Á.

DVSC: Bengi L.  – Keller P. 7, Csamangó L. 2, Fodor V. 5, Hermann Z. 2, Baranyi D. 2, Sipos A. 3. Csere: Halinda V. (kapus), Szalai P. 5 (1), Tóth F. 4, Varga K. 4, Litschauer N. 8 (2). Edző: Győrvári Viktor.
Győrvári Viktor: Azt gondolom, mindannyian jól éreztük magunkat ebben a kétszer harminc percben. Felszabadultan, és a mérkőzés nagy részében jól kézilabdáztunk. A serdülő korú játékosok is megfelelő szinten tudtak bekapcsolódni a mérkőzésbe, számukra is rendkívül hasznos volt ez a találkozó.

Kiemelt partnereink