Felőröltük a megyei riválist

Kissé döcögős első félidő után a második játékrészben magabiztosan kézilabdázva nyert tíz góllal DVSC SCHAEFFLER U22 a HTE ellen az NB II-ben.

Megyei rangadót hozott az NB II. Észak-keleti csoportjának 18. fordulója, a mieink a Hajdúböszörményi TE ellen csaptak össze. Ősszel hatgólos sikert arattunk a HTE otthonában, ennek tudatában nem volt meglepetés, hogy a mieink voltak a mérkőzés esélyesei. Főleg a belső posztokon voltunk veszélyesek az elején, betörésekből – a visszatérő Sápi Bogi és Koczka Lili révén – és átlövésekből is sikerült gólokat szerezni, igaz több hiba is csúszott a befejezésekbe. A vendégek főleg átlövésekből tartották magukat, negyedóra játék után mindössze egy góllal vezettek a mieink. Nem volt meg az a kellő lendület a játékunkban, amellyel el lehetett volna húzni több góllal a rutinos játékosokat felvonultató hajdúböszörményiek ellen. A 20. percben aztán Győrvári Viktor szinte sorcserét eszközölt, Silye Nanda pedig rögtön góllal szállt be! Sőt, mi több, öt perc alatt háromszor is betalált, de a padról beszállók közül többen is eredményesek voltak, így meg is léptek a mieink négy góllal. Ebből még visszakapaszkodott a vendégcsapat, a bal szélső pozícióból többször eredményesek voltak, így a szünetre kétgólos debreceni előnnyel vonultak a csapatok.

Gólcsenddel indult a második játékrész, mindkét csapat mintha igyekezett volna megmutatni, hogy maradjanak érintetlenül a hálók. A mieink törték meg ezt a négyperces időszakot, ám gyorsan jöttek a hajdúböszörményi válaszok. A tizedik percben két gólra megközelítette akadémistáinkat a vendégegyüttes, Kelemen Dorina gólja azonban kissé lehűtötte a kedélyeket, újra három volt közte. Ez a gól elindított egy pozitív spirált, amelyből gólokkal éskiharcolt hétméteresekkel vette ki a részét Balogh Rebeka, illetve az előző mérkőzésen is kiválóan teljesítő Vida Vivien is ügyes megoldásokat választott. Ebben az időszakban el is döntötték a mieink a két pont sorsát, Budai Fruzsi indulásgólja után nyolc volt a különbség a mieink javára, tíz perccel a vége előtt. Két beállós játékra állt át Győrvári Viktor, Fodor Veronika pedig több esetben is kihúzódott a jobbszélre, sőt három alkalommal eredményes is volt! A másik jó hír, hogy a testvéréhez hasonlóan visszatérő Sápi Gréti is lőtt két gólt, a másodikat egy lerohanás során egy táncparketten is megirigyelt forgásból! Nem csoda, hogy hullámzott is a debreceni kispad a gólt látván. Az utolsó percekben is maradt szufla a vendégekben, akik tiszteséggel végigküzdötték a mérkőzést, a Debrecenben nevelkedő Turi Dzsenifer például kilenc találatot szerzett. Végül tíz góllal nyertek a mieink, köszönhetően a második félidőben bemutatott lendületesebb játéknak! Örömteli, hogy tizenhárman is szereztek legalább egy gólt. Győzelmével továbbra is harcol a bajnoki címért a DVSC SCHAEFFLER U22 az NB II-ben. 

NB II. Észak-Keleti csoport, 18. forduló:

DVSC SCHAEFFLER U22 – Hajdúböszörmény TE 33–23 (16–14)
DVSC: Torda V. – Rácz P. 2, Barati L., Török L. 1, Panyi A. 3, Sápi B. 3, Makó Z. 4 (2) csere: Tusz V. (kapus), Koczka L. 4, Sápi G. 2, Vida V. 1, Silye N. 3, Budai F. 2, Kelemen D. 2, Balogh R. 3, Fodor V. 3.  Edző: Győrvári Viktor

Győrvári Viktor: Az elmúlt hetekben jó formában lévő játékosok ezúttal is jó teljesítményt nyújtottak, ennek volt köszönhető a nagyobb arányú győzelem. Tisztességes munkával őröltük fel és győztük le a Hajdúböszörmény csapatát.

Kiemelt partnereink