Felmérésekkel kezdtek

A Sportdiagnosztikai, Életmód- és Terápiás Központban elvégzett orvosi vizsgálatokkal és tesztekkel kezdte meg a felkészülést a 2024/25-ös szezonra U20-as csapatunk, amelynek Kudor Kitti a vezetőedzője.

Július 15-én a Sportdiagnosztikai, Életmód- és Terápiás Központban találkozott először ebben a szezonban U20-as csapatunk. Június 9-én játszották le utolsó mérkőzésüket az előző bajnokságban akadémistáink, utána már nem is vettek részt közös edzésen a lányok. Volt persze olyan, mint például Lakatos Réka, akinek egy utánpótlás világverseny szerepelt a nyári programjában, kapusunk tagja volt az U20-as világbajnokságon ezüstérmet szerző magyar junior válogatottnak. Három akadémistánk, Balogh Rebeka, Fodor Veronika és Kelemen Dorina a felnőttekkel kezdték meg a felkészülést, így az U20-asokhoz csatlakozott három 2007-es születésű játékos, Szürös Kinga, Tóth Norina és Vincze Viktória.

A csapat összetétele az elmúlt évekhez képest kisebb mértékben változott. Az egyértelmű, hogy utánpótlás csapatként lévén szó, minden évben vannak a korosztályból kiöregedők, ám a Magyar Kézilabda Szövetség erre a szezonra változtatott, és tavalyi U19 és U17-es korosztály helyett a nemzetközi kézilabdához illeszkedve bevezette az U20-as és U18-as korosztályt. Az NB I/B-ben szereplő utánpótlásegyüttesek esetében szintén felvitte a korhatárt, azaz az idei szezonban is 2005. január 1. után születettek játszhatnak a mindkét bajnokságban, az U20-ban három, a felnőtt másodosztályban két, 2004-ben született játékossal kiegészülve. Mindkét versenysorozat a szeptember 8-9-i hétvégén kezdődik.

A hétfői orvosi vizsgálatok után kedden edz először ebben a szezonban Kudor Kitti együttese. A programban napi két edzés szerepel a következő hetekben, az első edzőmérkőzésüket július 26-án játsszák akadémistáink. 

Kiemelt partnereink