Felmérésekkel kezdett a felnőtt csapat

A DVSC SCHAEFFLER felnőtt együttese megkezdte a felkészültést a következő szezonra, a felméréseken két akadémista vett részt.

Több mint egy hónap szünet után ismét munkába álltak a DVSC SCHAEFFLER kézilabdázói. A felnőtt keret tagjai a Debreceni Egyetem Sportdiagnosztikai, Életmód- és Terápiás Központjában (SET) találkoztak, ahol az intézmény szakemberei különböző felméréseket végeztek el. A SET orvosigazgatója, Dr. Szántó Sándor fogadta játékosainkat, kollégáival és a DVSC erőnléti és rehabilitációs munkatársaival együtt ők végezték el a kiválóan felszerelt diagnosztikai centrumban a felkészülés elején megszokott programot. A sportorvosi engedélyhez szükséges vizsgálatok után felmérték a játékosok általános egészségügyi állapotát, ezek után következtek a teljesítményélettani vizsgálatok és a funkcionális mozgásszervi vizsgálatok.

Az első csapat tagjaként két akadémista, a kapus Torda Vanessa és a beálló Török Lilly is részt vett a felméréseken. Lilly a junior válogatott bővebb keretének még tagja volt, részt vett a Négy Nemzet Tornáját végül megnyerő magyar csapatnak, azonban végül az Európa-bajnokságra utazó keretbe nem került be, így megkezdheti a felkészülést a DVSC felnőtt csapatával. Csernyánszki Liliána távolmaradása a felmérésekről indokolt volt, a szintén akadémista Panyi Annával egyetemben jelenleg is az ifjúsági válogatott edzőtáborában készülnek az augusztusi U17-es Európa-bajnokságra.

„Sikerült feltöltődni a nyári szünetben, otthon voltam a családommal Érmihályfalván viszonylag hosszú időt, amelyre mostanában nem volt példa és nagyon jó volt – mondta el két felmérés között Torda Vanessa. – Tavaly még teljesen új volt minden, így ezek a felmérések, vizsgálatok is, idén már sokkal jobban tudtam, mire számíthatok.”

A DVSC SCHAEFFLER játékosai péntekig felméréseken vesznek részt, majd a hévégi pihenő után jövő hétfőn kezdődik meg az érdemi felkészülés a 2021/22-es szezonra.

Kiemelt partnereink