Felmérések a szezonkezdet előtt

A felkészülés hajrájában, még a bajnokságok megkezdése előtt mérték fel akadémistáink állapotát.

Évente többször is végeznek felméréseket szakembereink a módszertani központ, a NEKA segítségével. Júliusban minden csapatunk elkezdte a felkészülést, szeptember elején pedig már megkezdődnek a bajnokságok is, így augusztus 29-én, az első mérkőzések előtt felmérték akadémistáinkat.  Ezúttal is, a szokásos, éves nagyfelmérésüket végezték el szakembereink, amelyen pályatesztek és fizikális tesztek voltak, az alsó végtag robbanékony erejét páros és egylábas felugrásokkal vizsgáltak, továbbá volt lokomotorikus gyorsaságteszt és irányváltási sebességteszt, amelyeket az akadémiai rendszer előír.

A DVSC Kézilabda Akadémia részéről erőnléti edzőink, Sebestyén Örs és Somorjai Péter, valamint gyógytornászunk, Kerék Laura végezték a felméréseket, a NEKA humánkineziológusa, Fülöp Benjamin, segítségével.

„A módszertani központ által előírt három-négy felmérés kötelező, nagy segítségünkre van a NEKA az eszközök illetve a humán-erőforrás tekintetében – mondta el Sebestyén Örs, a DVSC Kézilabda Akadémia vezető erőnléti edzője. – Most, a tesztek elvégzésével kapunk egy képet, hogy milyen állapotban vannak a játékosok, továbbá kisebb a sérülésveszély, mint a felkészülés elején. Az egyéni programban, edzésmunkában hasznosulhatnak a kapott információk, adatok, nagyobb hangsúlyt tudunk fektetni azokra a területekre, amelyek több fejlesztést igényelnek, illetve jobban ki tudjuk szűrni a sérülésrizikót.”

Várhatóan egy alkalommal még a szezonban, továbbá az idény végén végeznek majd ilyen nagytesztet szakembereink.

Kiemelt partnereink