Fél óra után kapcsoltunk

Szoros első félidő után nagyobb sebességbe kapcsoltak U19-eseink és végül tíz góllal nyertek Kecskeméten.

Mint asztaliteniszben a gyors ütésváltások, úgy potyogtak a gólok a mérkőzés elején. Nem töltöttek, csak tüzeltek a csapatok, három perc sem kellett ahhoz, hogy 3-3 álljon az eredményjelzőn, egy perccel később, Hermann Zille góljával már 5-3 volt ide… Nagyon sebességben közlekedtek a mieink, Ferenczi Lili lőtt talajról egy átlövést, ezzel már 8-4 volt ide, a nyolcadik percben, a perc per gól átlagot Kelemen Dorina találatával még a tizedik percben is tartottuk. A védekezésünk nagyon nem állt össze, és ennek meg is lett az eredménye, egyre közeledett az ellenfél, sőt a 26. percben át is vette a vezetést a lelkes kecskeméti csapat. Támadásban sokat hibáztunk ekkor, ennek meg is lett az eredménye. A gyors tűzoltás sikeres volt, Csamangó Lili duplázott, majd nem sokkal a dudaszó előtt Véniger Kata lövése landolt a hálóban, ezzel vezettünk újra (18-17 ide).

Érezhetően egy más felfogású együttes jött ki a második játlékrészre, a szélsők voltak elemükben főleg az elején, Eszenyi Gréta és Ratalics Luca is ügyesen helyezett többször is a kapuba. Ebben a periódusban már jobban összeállt a mieink védekezése, Halinda Viola pedig többször is szép védést mutatott be, a két csapat közti különbség pedig egyre csak nőtt. Csamangó Lilit nemrég még szalagtűzőjén pörgették meg, ezúttal viszont ő pörgetett, szépen kivitelezett cundere után a bal alsó sarokban pihent meg a labda, ez a 31. szerzett gólunk rövid története. A végén már több jó megoldást láthattunk akadémistáinktól, Ferenczi Lili góljával vezettünk először tízzel, ezt a különbséget sikerült is megtartani. Gyenge első félidő után a másodikban már több szép megmozdulást láthattunk akadémistáinktól.

U19 I. osztály bajnoki mérkőzés, 6. forduló:

Kecskeméti NKSE–DVSC SCHAEFFLER 29–39 (15–19)

DVSC: Demjén L.  – Ratalics L. 6, Kelemen D. 4 (2), Ferenczi L. 5, Hermann Z. 3, Bristyán D. 1, Eszenyi G. 4. Csere: Halinda V. (kapus), Fodor V. 1, Véniger K. 2, Baranyi D. 1, Tóth R. 1, Kiss Cs. 2, Csmanagó L. 9 (2). Edző: Győrvári Viktor.
Győrvári Viktor: Sem koncentrációban, sem játéksebességben nem értük el az általunk elvárt szintet. Felvillanásaink ugyan voltak, de összességében csak az eredménnyel lehetünk elégedettek.

Kiemelt partnereink