Fejlődés szolgáló torna

Három pontot szerzett, ezzel a harmadik helyen végzett Márián Blanka U15-ös csapata az első ízben megrendezett Akadémiai Tornán.

Az első napon döntetlent értünk el a házigazda NEKA ellen, azaz jó előjelekkel vártuk a Ferencváros elleni mérkőzést a második napon. Jól indult a találkozó, hiszen a fővárosiakat szinte hatástalanok voltak Bengi Lili és a mieink védekezése ellen. Megállító faltok, jó lábunka és sáncolások jellemezték a védekezést, amely mögött volt egy kiváló kapusteljesítmény. Ez eredményezte azt a tényt, hogy a huszadik percben szerezték csak meg a zöld mezesek harmadik (!) találatukat. Habár mi sem villogtunk támadásban, négy gólt berámoltunk a két szélről (Prokob Réka és Geszterédi Zsófia révén), így 9-5-ös vezetéssel fordultunk. Nem sok minden változott a második játékrészre sem, a jobbszélről ezúttal Szürös Kinga szerzett két gólt, és a legkisebb résbe is bebújt, majd gólokat szerzett Tóth Panna! Írd és mondd: a negyvenedik percbe lépve 16-6 volt az állás, nekünk. Forgatta csapatát Márián Blanka, mindenki játéklehetőséghez jutott. Az utolsó tíz percben kissé visszaesett az addig nagyszerűen működő védekezés, kissé feljebb zárkózott a Ferencváros. Végül ötgólos győzelemmel folytattuk az Akadémiai tornát.

Leány Akadémiai Kézilabda Torna, 2. mérkőzés:

FTC–DVSC SCHAEFFLER 13–18 (5–9)

DVSC: Bengi L. – Nagy H., Réti B. 2 (1), Tóth P. 5 (2), Garamvölgyi F. 1, Vincze V., Geszterédi Zs. 2. Csere: Márkus M. (kapus), Varga K. 2, Hódi F. 2 (1), Szürös K. 2, Erdei B., Bánkuti P., Prokob R. 2., Katona E. Edző: Márián Blanka.

A mai első mérkőzésen jól kezdtek mieink, ám a másodikon már nagyon akadozott a játék a félidő első felében. Hiába kerestük a lehetőséget a győri fal áttörésére, nem nagyon találtuk, illetve az ellenfél kapusa is nagyon stabilan védett. Ezúttal tizenkét perc alatt csupán egy gólt szereztünk, a játékrész második fele jobban sikerült, bár így is hat góllal, 11-5-re vezetett Győr huszonöt percnyi játék után. A második félidő Vincze Viki ügyes góljával kezdődött, ám a győriek nem engedtek előnyükből. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a zöldmezesek több játékossal érkeztek, jobban tudtak pihentetni a harmadik találkozóra. Tóth Panna, majd a mérkőzés vége felé Hódi Fanni voltak többször is eredményesek, előbbi három, utóbbi négy találatig jutott ebben a játékrészben. Nem tudtunk közelebb férkőzni a győriekhez, akik öt góllal bizonyultak jobbnak ezen a mérkőzésen.

Minden végkimenetelből egyet-egyet begyűjtött Márián Blanka együttese, egy győzelem, egy döntetlen és egy vereség a mérleg a színvonalas, Akadémiai Tornán. Az eredményeknél sokkal fontosabb a mutatott játék, amely főleg az első két találkozón volt imponáló, hozzátéve, hogy még azokból a meccsekből is lehet tanulni. Ami a legfontosabb, hogy komoly ellenfelekkel szemben, színvonalas tornán mérettetett meg a csapat és derekasan állta a próbát!

Leány Akadémiai Kézilabda Torna, 3. mérkőzés:

DVSC SCHAEFFLER–Győri ETO 15–20 (5–11)

DVSC: Bengi L. – Prokob R., Réti B., Tóth P. 3 (2), Garamvölgyi F. 1, Vincze V. 1, Geszterédi Zs. 1. Csere: Márkus M. (kapus), Bánkuti P. 2, Hódi F. 4 (2), Szürös K. 1, Erdei B., Nagy H. 1, Varga K. 1, Katona E. Edző: Márián Blanka.

Márián Blanka: Elégedett vagyok a csapat teljesítményével, igyekeztek a lányok tudásuk legjavát adni minden játékhelyzetben. Az ország legjobb csapatai ellen is kipróbálhatták magukat és becsülettel helytálltak. Mindhárom mérkőzés nagyon jól szolgálta a fejlődésünket!

Kiemelt partnereink