Fej-fej mellett

Végig kiélezett csatát hozott a Vitka SE elleni NB II-es találkozó, amelyet a hazaiak nyertek meg egy góllal.

Fiataljaink Kisvárdára utaztak, ott fogadta ugyanis a Vitka SE akadémistáinkat. A hazaiak számára fontos volt ez a mérkőzés, hiszen egy esetleges győzelem azt jelentette volna, hogy a biztosan a felsőházban folytatják az NB II küzdelmeit.

A hazaiak kezdték jobban a találkozót, a 10. percben már hét lőtt gólnál jártak, a mieink csupán négynél. Keller Petra góljával egyenlítettünk, majd Tóth Panna duplázott, így a 19. percben továbbra is döntetlen volt az állás. Ugyan egyszer még meglógtak a vendéglátók három góllal, innen is sikerült szívó munkával visszajönni Szinay Sarolta kétszer is betalált, döntetlennel fordultak a felek. A második játékrész első része egyértelműen akadémistáinké volt, Tóth Fruzsina értékesített hetesével már négygólos volt a debreceni előny. Sajnos ezt viszonylag hamar ledolgozták a hazaiak, és a hajrára két Zákányi Janka gólnak köszönhetően döntetlennel érkeztünk. Nagyon kiélezett volt a hajrá, két perccel a vége előtt kétgólos hátrányba kerültünk, ebből egyet tudtunk lefaragni, így végül a legminimálisabb különbséggel győzött a hazai csapat.

Nagyon szoros mérkőzés játszottunk a jelenleg harmadik helyen álló Vitka SE-vel és nagyon közel álltunk a pontszerzéshez is, de ez a teljesítmény erőt kell, hogy adjon a továbbiakhoz. Ezzel az eredménnyel biztossá vált, hogy a Vitka SE a felsőházban folytatja, ahová az alapszakasz első négy együttese jut be, akadémistáink jelenleg a 6. helyen állnak 8 ponttal.

NB II D-csoport, 12. forduló:

Vitka SE–DVSC SCHAEFFLER 28–27 (17–17)

DVSC: Halinda V. – Keller P. 5 (1), Nagy B. 2, Tóth P. 3, Tóth N. 3, Litschauer N. 2, Tóth F. 3 (2). Csere: Bengi L (kapus), Pásztor G. 3, Szinay S. 4, Zákányi J. 2. Edző: Márián Blanka.

Kiemelt partnereink