Ezüstös ifisták

Nagyot küzdött, végül négygólos vereséget szenvedett a Ferencvárostól Kudor Kitti ifjúsági együttese a döntőben a Szigetszentmiklóson megrendezett Final Fouron.

Egy döntőt mindig felfokozott várakozás előzi meg, egy döntő mindig speciális! A mieink egy NEKA ellen megvívott, győztes hétméterespárbaj után jutottak be az ifjúsági első osztály döntőjébe, míg a Ferencváros a Szombathely együttesét múlta felül. A döntő tétje rányomta a bélyegét az első percekre, érezhetően idegesen kezdtek a felek. Sok hiba csúszott a támadásokba, a mieink részéről leginkább Panyi Anna találta meg az utat a Fradi kapujába. Az első hat találatunkból négyet Anna szerzett, emellett védekezésben is nagy munkát végzett. Balogh Rebeka is remek lövéssel szállt be, egyre csökkentve a különbséget, majd ötperces gólcsend következett. Sajnos a játékrész hajrája nem a mienk volt, hiába védett többször is ebben a félidőben nagyot Torda Vanessa, ötgólos ferencvárosi előnnyel fordultak a felek.

Lakatos Petra indította be rakétáit, a második félidő elején ő volt tarthatatlan, ám a különbséget nem tudtuk csökkenteni. Már héttel is vezettek a zöldek, a Panyi-Csernyánszki páros állt a piros sereg élére, utóbbi klasszikus „Cseris” gólokkal! Sikerült csökkenteni kissé a hátrányon, bár úgy tűnt, hogy mindent középen akarunk megoldani, ám ott biztos lábakon állt az ellenfél védelme. Többször is volt esélyünk két gólra zárkózni, azonban nem sikerült élni a lehetőségekkel, a jó erőkből álló zöldek pedig magukhoz ragadták a kezdeményezést és növelték előnyüket. Az utolsó szó még akadémistáinké volt, ám négy góllal a Ferencváros nyerte meg a mérkőzést, így a Final Fourt is!

A mai mérkőzésen nem nyújtotta legjobbját ifjúsági együttesünk, ám nagy fegyvertény, hogy így is szorossá tudta tenni a Ferencváros elleni döntőt! Habár jelenleg a vereség kissé fájhat, ám idáig hosszú és nehéz út vezetett, amelyet sikerrel vett a DVSC Kézilabda Akadémia ifjúsági együttese! Kimondható, hogy a Kudor Kitti vezette csapat a második helyet végzett az ifjúsági első osztályban!

Ifjúsági Final Four, döntő:

FTC–DVSC SCHAEFFLER 28–24 (15–10)

DVSC: Torda V.  – Bákonyi L., Kelemen D. 1, Csernyánszki L. 5 (1), Török L. 1, Lakatos P. 6, Makó Z. 1. Csere: Reszegi E. (kapus), Panyi A. 7, Fodor V., Balogh R. 2, Erdődi H. 1, Tóth G., Poczetnyik D. Edző: Kudor Kitti.
Kudor Kitti: Nagyon görcsösen és idegesen kezdtük a mérkőzést. Védekezésünk nem volt hatékony, támadásban pedig egysíkúan játszottunk. A második félidőben sikerült közelebb zárkózni a Fradihoz, de amikor két gólra is közeledhettünk volna, hibáztunk, igy teljesen megérdemelten nyert az ellenfél. A lányok minden dicséretet megérdemelnek, igazi csapatkent küzdöttek és nem adták fel! Egész évben nagyon sokat dolgoztak ezért a második helyért! Felejthetetlen élmény volt ez a Final Four és nagyon büszke vagyok rajuk. Továbbá szeretnem megköszönni a stáb tagoknak és a klubnál dolgozóknak is az egész eves munkájukat, segítségüket.

Kiemelt partnereink