Ezüst, ami szépen csillog!

Második helyezett lett összesítésben a DVSC Kézilabda Akadémia együttese az Akadémiai tornákon! A négy fordulóból álló sorozat legjobb játékosának irányítónkat, Hadas Tillát választották meg!

Negyedik, egyben utolsó állomásához érkezett az idei akadémia torna sorozata, az eddigi három helyszín (Győr, Debrecen, Budapest) után Balatonbogláron léptek pályára az akadémisták. Ezúttal is megelőzte a fordulót a szakmai nap, amelynek „étlapján” több érdekes előadás, bemutató edzés, valamint interaktív kerekasztal beszélgetés volt található, így mindenki választhatott ínyére való „menüt”. A DVSC Kézilabda Akadémia négyfős delegációja vett részt a programsorozaton. A szakmai napot követően a NEKA Sportcsarnokban átvették a főszerepet a kézilabdázók.

A Győri ETO ellen kezdtük meg szereplésünket Balatonbogláron, és erről a mérkőzésről el lehet mondani, hogy igazi hullámvasút volt. Az első nap találkozóit a NEKA YouTube csatornáján közvetítették, így bárki „vitruális jegyet válthatott” erre a hullámvasútra. A hetedik percben már 7-2-re vezettek a győriek, majd szép fokozatosan felküzdöttük magunkat és Jeszenszki Petra nagyszerű átlövésével egyre zárkóztunk a szünetre… Hogy aztán kezdhessük újra a felzárkózást a második játékrész közepén, amikor már tíz góllal vezetett az ellenfél! Persze a hullámzásnak ekkor még közel sem volt vége, Csiszár Hanna góljával huszáros hajrát indítottunk, Kiss Olívia találata zárta le a mérkőzést, amelyet végül kettő góllal nyertek meg a zöld-fehérek. Következett a házigazda, NEKA elleni összecsapás, persze ebben is volt azért egy kis csavar. Jól kezdtük a találkozót, Hadas Tilla vezérletével 9-8-ra vezettünk a 12. percben, majd jött egy számunkra szerényebb időszak, a félidőben már hatgólos boglári előnyt mutatott az eredményjelző. Hogy mi történt a második félidőben? Jó védekezés, javuló kapusteljesítmény és debreceni gólok, Balog Réka és Jeszenszki Petra is főszerepet vállalt az előbb említett Hadas Tilla mellett ebben a műfajban! Három góllal győztünk, ezzel bebiztosítottuk második helyünket az összetett táblázaton. Az utolsó találkozó bár hullámzott volna… Sajnos a ferencvárosi fiatalok frissebbek voltak, már a hetedik perctól átvették az irányítást és végül 38-22-re legyőzték a mieinket. Ezen az utolsó fordulón két pontot gyűjtöttek akadémistáink három mérkőzésen, így negyedikek lettek.

Sokkal fontosabb, hogy az egész sorozatot figyelembe véve a DVSC Kézilabda Akadémia a Győri ETO Kézilabda Akadémia mögött a második helyen végzett, tizenkét mérkőzésen tizennégy pontot szerezve! Harmadik a NEKA, negyedik az FTC Kézilabda Akadémia lett. A tornák legjobb játékosának irányítónkat, Hadas Tillát választották meg! Szép volt, lányok!

Az idei szezon akadémiai tornáin pályára léptek: Krasznai Dorka, Péter Rebeka, Szinay Sarolta, Csiszár Hanna, Baló-Jóna Nóra, Uj Fanni, Litschauer Nikol, Jeszenszki Petra, Kiss Olívia, Buri Réka, Gönczi Hanna, Lovász Kriszta, Kis Réka, Balog Réka, Hadas Tilla, Papp Lara, Varga Réka, Pásztor Gréta, Tábit Vivien, Varju Zselyke.

Akadémiai torna, IV. forduló, Balatonboglár:

Győri ETO Kézilabda Akadémia–DVSC Kézilabda Akadémia 25–23 (12–11)

DVSC: Péter R., Tábit V. (kapusok) – Krasznai D. 2 (1), Szinay S. 4, Csiszár H.  3, Jeszenszki P. 4 (1), Kiss O. 2, Gönczi H. 1, Kis R., Balog R. 2, Hadas T. 3 (1), Papp L., Varga R., Pásztor G. 2, Varju Zs. Edző: Márián Blanka.

NEKA–DVSC Kézilabda Akadémia 25–28 (18–12)

DVSC: Péter R., Tábit V. (kapusok) – Krasznai D., Szinay S. 1, Csiszár H.  1, Jeszenszki P. 6 (1), Kiss O., Gönczi H. 1, Kis R. 3, Balog R. 8, Hadas T. 8 (2), Papp L., Varga R., Pásztor G., Varju Zs. Edző: Márián Blanka.

DVSC Kézilabda Akadémia–FTC Kézilabda Akadémia 22–38 (10–20)

DVSC: Péter R., Tábit V. (kapusok) – Krasznai D. 4, Szinay S., Csiszár H. 2, Jeszenszki P., Kiss O., Gönczi H. 4, Kis R., Balog R. 3, Hadas T. 6 (1), Papp L. 1, Varga R. 2, Pásztor G., Varju Zs. Edző: Márián Blanka.

Márián Blanka: Sorozatterhelésben vagyunk, ezt is figyelembe vettük a játékidő elosztásánál.  Voltak jó teljesítmények ezen a hétvégén is. Hasznosnak vélem az Akadémiai tornát, amely nagyon magas színvonalú, az ország legjobbjai ellen tudjuk felmérni a tudásunkat, főképp a Nyugati csoportban lévőkkel – akikkel nem nagyon találkozunk a bajnokság alapszakaszában – szemben jelent ez új tapasztalatot. A gyerekek nagyon élvezik ezeket a mérkőzéseket, motiváltak a találkozókon.

Kiemelt partnereink