Európa trónján!

Kilenc góllal győzte le Dániát a döntőben, százszázalékos teljesítménnyel Európa-bajnok a Szilágyi Zoltán és Kudor Kitti vezette magyar válogatott! Négy akadémistánk, Csernyásznki Liliána, Kostyó Panni, Makó Zoé és Panyi Anna volt tagja az Eb győztes magyar csapatnak!

Fotó: MKSZ

Hibátlan teljesítménnyel jutott az elődöntőbe a magyar válogatott, amely a legjobb négy között a házigazda Romániával mérkőzött meg. Az első félidőben még szoros csata folyt a pályán, nagyon hatékonyak voltak mindkét oldalon a támadók, ám a második játékrészben sikerült a házigazdák fölé kerekedni és megérdemelten nyerte meg a találkozót Szilágyi Zoltán együttese.

A döntőben Dánia ellen kellett megküzdeni az aranyéremért. Ezúttal is az első félidő volt rázósabb, vezettek az északiak, ám a második harminc perc ezúttal is a mieinknek kedvezett! Meggyőző fölénnyel, tizenkét góllal sikerült megnyerni a második játékrészt, sok szép megoldást láthattunk a magyar válogatottól! A vége kilencgólos siker, ebben a korosztályban sorozatban harmadik alkalommal sikerült megnyerni az Európa-bajnokságot!

A magyar csapat második legeredményesebb játékosa Csernyánszki Liliána volt harminckét találattal, Makó Zoé és Panyi Anna hét-hét, Kostyó Panni három alkalommal volt eredményes a kontinensviadalon.

Gratulálunk a magyar válogatottnak, külön a debreceni különítménynek: Szilágyi Zoltán szövetségi edzőnek és segítőjének, Kudor Kittinek, harmadik stábtagként Kazsimér Attila gyúrónak, illetve négy akadémistánknak, Csernyásznki Liliánának, Kostyó Panninak, Makó Zoénak és Panyi Annának!

Női U19-es Európa-bajnokság, Románia:

Elődöntő:

MAGYARORSZÁG-ROMÁNIA 34-26 (18-16)

MAGYARORSZÁG: Imre, Zaj (kapusok), Csernyánszki 4 (2), Csíkos 7, Farkas 5, Gém 2, Kostyó 1, Kovalcsik 1, Kövér, Makó, Panyi, Papp 1, Simon 7 (1), Szabó L. 1, Szabó A. 3, Varga 2. Edző: Szilágyi Zoltán.

Döntő:

DÁNIA–MAGYARORSZÁG 26–35 (17–14)

MAGYARORSZÁG: Imre, Zaj (kapusok), Csernyánszki 1, Csíkos 8, Farkas 2, Gém, Kostyó, Kovalcsik, Kövér, Makó, Panyi, Papp, Simon 8, Szabó L. 2, Szabó A. 3, Varga 11 (9). Edző: Szilágyi Zoltán.

Kiemelt partnereink