Európa-bajnokságra készülnek

Június 11-én kezdi el a felkészülést a magyar junior válogatott a július 6-16. közötti, romániai U19-es Európa-bajnokságra. A húszfős keret tagja a DVSC Kézilabda Akadémia négy játékosa, Csernyánszki Liliána, Kostyó Panni, Makó Zoé és Panyi Anna is.

Június 11-én, Balatonbogláron találkozik a junior válogatott keret, majd kezdi meg a felkészülést Szilágyi Zoltán szövetségi edző és segítője, Kudor Kitti vezetésével. A 2004-2005-ös születésű játékosok alkotta válogatott két éve Európa-bajnok lett Montenegróban, tavaly pedig a szkopjei világbajnokságon bronzérmet szerzett. Szilágyi Zoltán együttese húsz fővel kezdi meg a felkészülést, négy debreceni akadémista, Csernyánszki Liliána, Kostyó Panni, Makó Zoé és Panyi Anna is tagja a keretnek. A felkészülést húszan kezdik meg, amelyből tizennyolcan lesznek tagjai az utazó keretnek. A felkészülési programban szerepel a Négy Nemzet Tornája, amelynek Dabas ad otthont június 22-től.

Az Európa-bajnokságon a magyar válogatott erős csoportba került, sorrendben Franciaország, Szerbia és Norvégia lesznek a mieink ellenfelei a „C” jelű kvartettben. Négy csapatból kettő jut tovább a középdöntőbe, ahol a D csoport (Észak-Macedónia, Csehország, Dánia és Montenegró) első és második helyezettjével küzdenek meg. A négycsapatos középdöntőből kettő jut tovább az elődöntőbe.

Kiemelt partnereink