Európa-bajnoki élmények

A DVSC Kézilabda Akadémia két játékosa, Bristyán Dorina és Varga Katalin is tagja volt az U17-es Európa-bajnokságon ötödik helyezést elérő magyar ifjúsági válogatottnak. Egy hét pihenő után hétfőn jelentkeztek újra edzésen Debrecenben.

Augusztus 3-án kezdte meg szereplését a magyar ifjúsági válogatott az U17-es Eb-n. A nemzeti együttesben két debreceni akadémista, a több poszton bevethető Bristyán Dorina valamint a beálló, Varga Katalin szerepelt. A magyar válogatottat egy hajszál választotta el a legjobb négy közé kerüléstől, a dánok elleni döntetlen a középdöntőben az északiaknak kedvezett.

„Nagyon vártam az Európa-bajnokságot, hogy nemzetközi szinten is kipróbálhassuk magunkat – mondta el a 2006-os születésű Bristyán Dorina. – Az Eb-n többféle játékstílussal is megismerkedtünk, amely a fejlődésünket szolgálja. Jól összekovácsolódtunk, úgy érzem, mindent megtettünk azért, hogy jó eredményt érjünk el. A kontinensviadal után egy hét pihenőt kaptunk, igyekeztem ezt kihasználni és a családommal tölteni.”

Varga Katalin a felkészülés harmadik hetében csatlakozott a kerethez, így neki az első napok az ismerkedésről szóltak.

„Egy kis időbe telt, mire sikerült beilleszkedni, de úgy érzem, ez jól sikerült – véli a 2007-ben született beálló. – Első világversenye volt mindenkinek, úgy érzem, hogy jól teljesítettünk. Személy szerint igyekeztem felvenni a ritmust, de remélem, hogy a jövőben – ha lehetőséget kapok – még többet tudok hozzátenni a csapat játékához. Én is főleg a családommal töltöttem az egy hét pihenőt, igyekeztem feltöltődni.”

Dorina a Győrvári Viktor vezette ifjúsági csapathoz csatlakozott, Kata Márián Blanka együtteséhez, a serdülőkhöz.

Kiemelt partnereink