Esélyt sem adtunk a Fradinak

Magabiztosan nyert az Elek Gyula Arénában, ezzel elsőként végzett Győrvári Viktor együttese az U19 I. osztály Keleti-csoportjában!

U19-eseink esetében is ugyanarról döntött a mérkőzés, mint az U17-eseknél: amelyik csapat nyer a fővárosban, az lesz a csoportelső és játszhat a nyugati másodikkal.

Jól kezdtek a mieink, Fodor Veronika, majd Kelemen Dorina találatával 2-0-ra vezettünk, Kovács Noémi pedig védéssel indította a találkozót. Kelemen Dorina lendületben maradt, átlövőnk távolról is, betörésből, sőt egy ízben igen szemfüles módon egy kipattanót értékesítve volt eredményes! Nem nagyon találták a ferencvárosiak a jó védekezésünk ellenszerét, támadásban pedig rendre gólt szereztek akadémistáink. Ratalics Luca szép lövésével már 9-3-ra vezettünk 11 perc után! Ekkor elindult egy kis adok-kapok, potyogtak a gólok felváltva, azaz megmaradt a hatgólos fórunk. Baranyi Dorottya góljával vezettünk először héttel, Kiss Csenge pedig a szélről volt kétszer eredményes, csakúgy, mint Véniger Kata, egészen ihletett formában támadtunk, így 21-16-ra vezettünk egy félidő után.

A második játékrészben egy koncentráltabb hazai csapatot láttunk, ám közelebb így sem tudtak férkőzni, Nagy Nóra akcióból és hétméteresek után is eredményes volt, öt perc alatt összeszorgoskodott négyet. A védekezésbe jól szállt be Hermann Zille, aki többször is megállította a hazai támadókat, Kovács Noémi több fontos védést is bemutatott. Nem engedtük közelebb a Ferencvárost, Tóth Rebeka lőtt rövid időn belül négyet, a góljai között pedig Kelemen Dorina hármat! Fodor Veronikát is jól játszottuk meg a beálló poszton, ő pedig helyzeti nagy részét értékesítette is! Az utolsó percekre kicsit kiengedtek akadémistáink, ám így is könnyed, hatólgos győzelmet arattak a nagy rivális Ferencváros otthonában! Szép volt, lányok!

Győrvári Viktor csapata ezzel csoportelsőként végzett és a NEKA ellen mérkőzik meg az elődöntőben!

U19 I. osztály bajnoki mérkőzés, 26. forduló:

FTC–DVSC SCHAEFFLER 33–39 (16–21)

DVSC: Kovács N.  – Ratalics L. 2, Csamangó L. 5, Kelemen D. 7, Nagy N. 6 (3), Fodor V. 6, Eszenyi G. Csere: Kovács N. (kapus), Kiss Cs. 5, Szalai P. 1, Hermann Z., Baranyi D. 1, Tóth R. 4, Véniger K. 2, Solymosi Zs., Bristyán D. Edző: Győrvári Viktor.

Győrvári Viktor: Nagy utat jártunk be ebben a szezonban. Jó ennek a csapatnak az edzőjének lenni és jó ebben a csapatban játszani!

Kiemelt partnereink