Érvényesült a papírforma

Nagy arányban győzte le a Szombathely a DVSC SCHAEFFLER U19 együttesét az NB I/B 11. fordulójában.

Nagy utazás várt akadémistáinkra, akik Szombathelyen vendégeskedtek. A majd hétórás út végén pedig következhetett a mérkőzés a bajnokaspiráns otthonában. Nehezítő körülmény, hogy ezúttal az együttes edzője, Kudor Kitti nélkül kellett pályára lépni.

Pödör Rebeka góljára még válaszolt Kostyó Panni, ám innentől kezdve négy hazai találat következett. Néhány percig még sikerült tartani a négygólos különbséget, ám ismét tempót váltottak a hazaiak, és szűk negyedóra után már nyolc volt a differencia. Próbálta kevergetni kártyáit az együttest ezúttal irányító Papp György, mindenki lehetőséget kapott, ám a Szombathely előny egyre csak nőtt. (24-10 a félidőben).

A második játékrészben sem sokat változott a játék képe, továbbra is nagy tempóban játszottak a Vas megyeiek. Egy rövid időszakban Reszegi Eszter néhány védést bemutatott, sajnos a támadójáték a mai napon sehogy sem működött. Érvényesült a papírforma, 40-19-re győzte le a bajnokság egyik élcsapata akadémistáinkat.

Ez a mérkőzés nem sikerült, innentől kezdve koncentrálni kell a következő találkozóra!

Szombathelyi KKA–DVSC SCHAEFFLER U19 40–19 (24–10)
Szombathely, 150 néző: V: Bab Á., Bodó Zs.

SZOMBATHELY: Christie D. – Kiskartali Zs. 3, Pődör R. 4 (1), Szmolek A. 5, Tanaskovics K. 6, Kulcsár D. 2, Varga N. 2. Csere: Balog J.,, Fritz N. (kapusok), Pődör B. 6 (1), Balogh P. 3, Győri V., Szendrei B. 3,  Horváth A. 6. Edző: Pődör Zoltán.

DVSC: Reszegi E. – Kiss Cs. 2, Kelemen D. 1, Panyi A. 3, Kostyó P. 2, Bacenkova D. 1, Bákonyi L. 2. Csere: Lakatos R. (kapus), Lakatos P. 3, Helm B. 5 (3), Rácz P., Kiss M. Edző: Papp György
Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 4/2, ill. 6/3.

MESTERMÉRLEG
Papp György: Sajnos ezen a mérkőzésen nem voltunk egy szinten a nagyon jó erőkből álló, bajnoki címre esélyes Szombathellyel. Nagyobb sebességben játszottak, nem tudtuk tartani velük a tempót. Próbáltunk változtatni mind védekezésben, mind támadásban, de sajnos ma nem tudtuk megvalósítani az elképzeléseinket.

Kiemelt partnereink