Értékes pontokat szereztünk!

A Győri ETO ellen értékes két pontot szerzett több sebből vérző U15-ös együttesünk, amely a második mérkőzésen is derekasan küzdött, ám a Ferencváros bizonyult jobbnak.

Hosszú utazás várt pénteken a mieinkre, akik szombaton a Győri ETO ellen kezdték meg szereplésüket a harmadik fordulóban. Már az elején érezni lehetett, hogy szoros összecsapás várható, az elején Litschauer Nikol kezdett jól, az első öt gólból három az ő nevéhez fűződött! Akadémistáink átvették a mérkőzés irányítását, Zákányi Janka találatával már öt góllal vezettünk. Keller Petra duplájával végül hatgólos vezetéssel fordultunk, amelyből kettőt gyorsan ledolgozott a győri együttes a második játékrész elején. Egyre csökkent a differencia, ám előbb Krasznai Dorka talált be, majd Oláh Lotti lőtt három fontos gólt! A mérkőzés végére tetőfokára hágott az izgalom, Buri Réka fontos védéseket mutatott be, így hiába szerzett az utolsó másodpercekben gólt a Győr, akadémistáink legyőzték a nagy riválist!

U15 I. osztály, Felsőház, 5. mérkőzés, Kozármisleny

DVSC SCHAEFFLER–Győri ETO 22–21 (13–7)

DVSC: Buri R., Tábit V. (kapusok) – Krasznai D. 2, Jeszenszki P. 4 (2), Balog R., Nagy N. 1, Uj F., Zákányi J. 2, Litschauer N. 4 (1), Keller P. 4, Kis R., Oláh L. 4, Szinay S., Pásztor G. 1. Edző: Márián Blanka.

Következett a Ferencváros elleni mérkőzés. Ijesztően indult a találkozó, négy fővárosi gólra sem érkezett válasz, majd Nagy Nóra találata törte meg a mieink gólcsendjét. Felvettük a mérkőzés ritmusát, Jeszenszki Petra talált be egymás után háromszor, majd Nagy Nóra egyenlített! Fej-fej mellett haladtak a felek, Jeszenszki Petra állította be a 15-14-es félidei eredményt, egy góllal vezetett a Ferencváros. Jól kezdtük a második játékrészt is, Oláh Lotti góljával egyenlítettünk a 34. percben. Több sebből vérzett csapatunk, ezt kihasználta az ellenfél, meglépett a mieinktől. Támadásban többször hibáztak akadémistáink, a fővárosiak megléptek, öt perccel a vége előtt nyolc gólra növelve előnyüket. Jeszenszki Petra négyszer is eredményes volt a hajrában, a Ferencváros begyűjtötte a két pontot a serülésektől és betegségek által sújtott akadémistaink ellen.

A mai napon a Győr legyőzésével fontos két pontot gyűjtöttünk, a lehetőségekhez képest mindent megtettek a lányok ezen a kozármislenyi fordulón.

U15 I. osztály, Felsőház, 6. mérkőzés, Kozármisleny:

Ferencvárosi TC–DVSC SCHAEFFLER 30–22 (15–14)

DVSC: Buri R., Tábit V. (kapusok) – Krasznai D. 1, Jeszenszki P. 8, Balog R. 1, Nagy N. 2, Uj F., Zákányi J. 2, Litschauer N. 1, Keller P. 3 (1), Kis R. 1, Oláh L. 3, Szinay S., Pásztor G. Edző: Márián Blanka.

Márián Blanka: Nagyon értékes pontokat gyűjtöttünk! A mai erőn felül teljesítettek a lányok, hiszen betegségek és kisebb sérülések is sújtották a csapatot. Két ilyen nehéz mérkőzést játszani nem egyszerű, de mindenki a csapat érdekében alárendelte magát. A második mérkőzés végén beszűkültek a lehetőségek, a fáradtságból fakadóan nem hoztunk jó döntéseket. Úgy érzem, hogy mindent megtettünk ezen napon!

Kiemelt partnereink