Értékes győzelem

Kiváló első félidő után kissé visszaesett a teljesítménye serdülőinknek, akik végül négy góllal győzték le a Dunakanyar Kézilabda Akadémiát.

Az első két fordulóban könnyed győzelmeket szállított Győrvári Viktor serdülőcsapata, amelyről elmondható, hogy egy formálódó együttes, hiszen nagyban változott az együttes összetétele az előző szezonhoz képest. A Dunakanyar KA egy jóval erősebb ellenfél, mint az eddigiek, ezt már az elején bizonyították, hiszen közel nyolc perc játék után még csak 2-2 volt az állás. Sok technikai hibát vétettek a mieink, talán a kapkodásból adódóan, Ináncsi Fruzsina gyorsindulásával vezettek a mieink először. Az elején akadozó támadójáték egyre kezdett javulni, a csereként beálló Véniger Kata nagyon gólveszélyesen játszott, hátul pedig Szabó Dóra valósággal lehúzta a rolót! A 19. percben ismét egy Ináncsi gól, ekkor már 9-3 állt az eredményjelzőn, de a helyére érkező Ratalics Luca is ügyes megoldással nyitott! A félidő hajráját pedig a Véniger-Ferenczi páros vezényelte, a kapuban továbbra is kiválót nyújtó Szabó Dóra mellett.

A nyolcgólos vezetés mintha kicsit túlságosan is megnyugtatta volna a mieinket, sajnos nem folytatódott a magabiztos játék. Egyre inkább zárkózott az egyébként jó erőkből álló váci csapat, holott a kapusteljesítményre továbbra sem lehetett panasz. Vida Vivien gólja jókor jött a 41. percben, ekkor már csak öt volt közte. Valami azonban továbbra sem működött, mintha elbizonytalanodtak volna akadémistáink. Vészesen közeledett az ellenfél, tíz perccel a vége előtt már csak kettő volt közte. Nem találtuk az első félidei formánkat, azonban küzdésért dicséret illeti a csapatot, hiszen ennél már nem volt szorosabb az állás, a fontos pillanatokban mindig megrázta magát, ekkor éppen Tóth Rebeka, háromra alakítva a különbséget. A hajrában ismét Véniger Kata lőtt két fontos találatot, így az utolsó két-három perc már izgalommentes volt.

Nagyon jó kezdés után kissé talán túlságosan megnyugodtak mieink, amely egy hasonlóan erős ellenféllel szemben főleg nem fér bele. Az viszont mindenképp becsülendő, hogy tudtak korrigálni a lányok, és végül négy góllal nyertek ezen a fontos találkozón!

Serdülő I. osztály bajnoki mérkőzés, 3. forduló:

DVSC SCHAEFFLER – Dunakanyar Kézilabda Akadémia 24–20 (14–6)
DVSC: Szabó D. – Ináncsi F. 2, Tóth R. 2, Hermann Z. 1, Vida V. 4, Fele P., Eszenyi G. 2. Csere: Fodor V. 1, Solymosi Zs., Ratalics L. 3, Véniger K. 6, Ferenczi L. 3 (1), File Cs. Edző: Győrvári Viktor
Győrvári Viktor: Hasznosnak ítélem meg ezt a mérkőzést, hiszen egyrészt az első félidőben szinte minden sikerült, nagyon összeállt a védelmünk, másrészt sikerült behúzni ezt a győzelmet ilyen második játékrész után. A szünet után nagyon elbizonytalanodtunk, részben saját hibáink miatt, de mindig volt egy-egy momentum, amelynek segítségével nyerni tudtunk.

Kiemelt partnereink