Erre lehet építeni!

Megszorongatta a jó erőkből álló Borsod SK együttesét Márián Blanka csapata, ám végül a rutinos vendégek győztek. Erre a teljesítményre lehet építeni!

Nem várt könnyű összecsapás javarészt serdülő korú játékosokból álló akadémistáinkra, akik az NB II-ben eddig kilenc mérkőzésen mindössze egyszer vereséget szenvedő, rutinos Borsod SK csapatát fogadták.

Már az első perctől nagy csata dúlt a pályán, mindkét fél keményen beleállt a mérkőzésbe. 4-1-re is vezetett már az ellenfél a harmadik perc végén, Keller Petra hetesével már a hetedikben egyenlítettünk. Jobbszélsőnk szép gólt szerzett egy-egyezés után, majd befelé cselezve is, a 17. percben egy gól volt az ellenfél előnye. A 24. percben Litschauer Nikol góljával vettük át a vezetést először a mérkőzésen, Bengi Lili védéseivel pedig tartottuk is előnyünket. A hajrá nem sikerült jól, ám Vincze Viktória egy szép lövéssel egyenlített ki az utolsó másodpercekben!

A második félidő elején is tartottuk a lépést a vendégekkel, Litschauer Nikol talált be háromszor is (egy ízben kettős emberhátrányban), Tóth Norina befordulása is gólt ért, így a 39. percben két góllal vezettünk! Ekkor kicsit több hiba csúszott a támadásokba, a védekezés keménységével és harcosságával tudtuk ezt kompenzálni. Zákányi Janka is eredményes volt egy váratlan átlövés után, ám a vendégek ismét egyenlíteni tudtak, sőt át is vették a vezetést. Az utolsó negyedórában tudtak váltani a vendégek, négy góllal vezettek az 53. percben. Nagy Borbála és Szürös Kinga vezetésével az utolsó percekig nagyot küzdöttek a mieink, ám a vendégek végül 31-28-ra nyerték meg ezt a mérkőzést.

Alighanem ez volt az egyik legnehezebb találkozója a bajnoki címért küzdő Borsod SK-nak, és ez a mieink érdeme volt! Erre a teljesítményre lehet építeni!

NB II D-csoport, 10. forduló:

DVSC SCHAEFFLER–Borsod SK 28–31 (14–14)

DVSC: Bengi L.  – Keller P. 7 (3), Nagy B. 5, Vincze V. 1, Tóth N. 2, Litschauer N. 7, Tóth F. Csere: Halinda V. (kapus), Jeszenszki P., Szinay S. 1, Tóth P., Szürös K. 2. Edző: Márián Blanka.

Márián Blanka: Nagyon jól küzdött a csapat! Pozitív, hogy egyre inkább rázódunk fele a felnőtt mezőnybe és minőségi ellenfelekkel szemben is helyt tudtunk állni. Hasznos tapasztalatokat gyűjtöttünk ezen a mérkőzésen is.

Kiemelt partnereink