Előre a célok elérése felé!

Serüldőink nagy lépést tehetnek a Final Four felé a DVSC 120. születésnapján, ha legyőzik a tabella harmadik helyén álló Váci NKSE csapatát.

Nagyszerű teljesítménnyel könnyed győzelmet aratott egyik nagy riválisa, a DKA otthonában Győrvári Viktor serdülőegyüttese. Vajon hogyan tartható fent ez a forma?

„Ugyanolyan kemény edzésekkel, mint amilyeneket a DKA elleni mérkőzés előtt végeztünk. Fontos a csapat hangulata is, hogy meg legyen az összhang köztünk a pályán és azon kívül is. A védekezésünk nagyon jó, ha ezt tudjuk hozni, akkor jó esélyünk van a bárki ellen.”

Nem lesz egyszerű dolga a mieinknek ezúttal sem, hiszen a tabella harmadik helyezettje, a Váci NKSE ellen lépnek akadémistáink pályára.

„Bízni kell magunkban és egymásban, nem szabad félnünk – mondta el Zille. – Azt kell csinálni, ami tudunk, és akkor győzhetünk.”

A tehetséges beálló tavaly nyáron csatlakozott a DVSC Kézilabda Akadémiához. Hosszú út van előtte, ám az elmúlt kilenc hónapban is sokat fejlődött a játéka.

„Úgy gondolom, hogy mentálisan és fizikálisan is tudtam fejlődni, mentális része, ha mélyponton vagyok, akkor hamarabb ki tudok belőle jönni – véli a beálló. – Fizikálisan és technikailag is fejlődtem, csakúgy, mint állóképességben. Remélem, hogy mérkőzéseken megmutatkozik, miben sikerült javulnom!”

A DVSC SCHAEFFLER–Váci NKSE ifjúsági első osztályú bajnoki mérkőzést március 12-én rendezik meg a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban 16 órai kezdettel. Felhívjuk szurkolóink figyelmét, hogy a mérkőzésekre már nem lesz kötelező a maszkviselés és a védettségi igazolvány! Az ifjúsági találkozóra a felnőtt mérkőzésre érvényes belépőjeggyel lehet belépni.

A Hódos Imre Sportcsarnok vendéglátóhelye, a THE BEAVER-ben már 14 órakor kinyit, majd a kivetítőkön elevenítjük fel a klubtörténet legemlékezetesebb pillanatait. Szurkolóink az eredeti EHF Kupával, valamint a kupagyőztes együttes csapatkapitányával, Csapó Erikával és edzőjével, Köstner Vilmossal készíthetnek közös fényképeket 16:30 és 17:30 között. A mérkőzésen ott lesznek az 1987-es Bajnokcsapat és az 1995-ös és 96-os EHF Kupa-győztes csapat játékosai és szakvezetői. A kezdődobást klubunk legendás alakja, Komáromi Ákos végzi majd el.

Kiemelt partnereink