Ellentmondást nem tűrően

Kiváló játékkal szemernyi esélyt sem adtak a Vitka SE-nek a mieink, tizenegy gólos sikerrel zártuk a rangadót!

Ha az első helyezett játszik a másodikkal, az általában rangadó. Ebben az esetben sem volt ez másképp, hiszen a tíz mérkőzésen húsz pontot gyűjtő akadémistáink a csupán eddig egyszer kapituláló Vitka SE ellen mérkőztek meg. Nagy csatát ígért a találkozó, az első percekben ez talán igaz is volt, Panyi Anna és Lakatos Petra kezdtek bátran, hét és fél perc után 4-3-ra vezettünk. Egyre feszesebbé vált a védekezésünk, amelyet még szilárdabbá tett Torda Vanessa, kiváló védéseivel. Makó Zoé ismét finom kézzel értékesítette ziccereit, tizennégy perc után már hat góllal vezettünk. Ekkor még egy kis szakaszra erőre kaptak a vendégek, három gólra közeledtek, ám Lakatos Petra vezetésével, Rácz Panna góljaival és labdaszerzésével elhúztak ellenfelüktől akadémistáink. A félidő lezáró jelenet pedig olyan volt, mint az egész harminc perc, Silye Nanda ellentmondást nem tűrően törte át a vendégek védelmét és lőtte ki a hosszú alsó sarkot (18-9)! Gólínséggel indult a második játékrész, kilenc perc alatt mindössze három találat esett, ebben ismét nagy szerepe volt Torda Vanessának, míg elől az egész mérkőzésen agilisan játszó Panyi Anna lőtte a gólokat. Kelemen Dorina talált be egy bátor akció után, nem sokkal később időt is kért a vendégek edzője kilenc gólos hátrányban. Élvezték a játékot a mieink, mindenki kapott lehetőséget a bizonyításra és ezen a napon mindenki hozzátett a jó teljesítményhez. Egy labdaszerzéssel, jó védekezéssel, vagy támadásban gólokkal, gólpasszokkal, a csereként beálló Kovács Noémi rögtön egy ziccervédéssel, majd további hárításokkal! Gyakran alkalmazta az üres kapus felállást az ellenfél, a mérkőzés végén kétszer is jól vettük észre, hogy nincs hálóőr, Kelemen Dorina és Fodor Vera is így szerzett gólt. Tizenegy gólos győzelmet arattunk ezen a rangadón, amelyen szemernyi esélyt sem adtunk a vendégeknek!

Élmény volt ezt a játékot nézni, végig koncentráltan, összeszedetten kézilabdáztak a mieink, így jöhetett a jól megérdemelt körtánc! Tíz mérkőzésen húsz pontot szereztek a mieink az NB II-ben, nincs olyan emberi számítás, amely szerint ennél jobb mérleggel állhatnak akadémistáink.

NB II. bajnoki mérkőzés, 10. forduló:

DVSC SCHAEFFLER U22–Vitka SE 30–19 (18–9)
DVSC: Torda V. – Ináncsi F., Panyi A. 5 (1), Török L., Lakatos P. 7, Csernyánszki L. 3 (1), Makó Z. 3. csere: Kovács N. (kapus), Fodor V. 1, Rácz P. 3, Silye N. 3 (1), Kelemen D. 2, Bákonyi L., Balogh R. 1, Tóth G., Kiss L. 2 (1). Edző: Kudor Kitti.
Kudor Kitti: A szezon eddigi legjobb teljesítményével sikerült egy nagyon jó csapat ellen, magabiztos győzelmet aratni. A győzelemből mindenki kivette a részét, igazi csapatmunka volt!

Kiemelt partnereink