Ellentétes félidők

Rendkívül visszafogott első félidő után a második játékrészben már sokkal jobban játszott, és végül kilenc góllal győzte le a Csepel együttesét ifjúsági csapatunk.

A Final Four szempontjából fontos két pontot kellett begyűjtenie ifjúsági együttesünknek a Csepel ellen. Jól kezdtek a mieink, majd hamar egyenlített a budapesti csapat, ám az egész mérkőzésen jól játszó, nagyon agilis Kelemen Dorina vezetésével néhány gólos előnyt alakítottak ki a mieink. A lőtt gólok számára nem lehetett panasz Kiss Laura kilencedik találatunkat jegyezte negyedóra elteltével. A védekezés viszont nem nagyon állt össze, sajnos most kiemelkedő kapusteljesítmény volt tetten érhető, így felzárkózott az ellenfél, fej-fej mellett haladtak a felek. A hajrában ismét jött Kelemen Dorina, aki góljai mellet gólpasszokkal és jó védekezéssel is segítette csapatát. Hiába a sok lőtt gól, egy utolsó másodperces találattal nagy meglepetésre a Csepel vezetett az első félidő után. Hidegzuhany, ahogy szokták mondani…

Az első öt perc a második félidőben sem sikerült túl rózsásan, megmaradt az egy gólos csepeli vezetés. Silye Nanda hetesgóljával egyenlítettünk, majd jött öt debreceni találat, az ötödik éppen a szintén jó teljesítményt nyújtó Nandától. Ebben az időszakban egyértelműen a SIlye-Kelemen páros vitte a prímet, hétre növelve a különbséget. Szép jelenetekben nem volt hiány, Balogh Rebeka szerzett labda után nyargalt végig a pályán és lőtt kíméletlenül a hálóba, tízre növelve a különbséget. A mérkőzés végére ebből kilenc maradt meg, a vészjósló első játékrész után következett egy sokkal jobb második, így kilenc góllal múlták felül a Csepelt a mieink. Fontos két pont volt ez, egyre jobbak az esélyek a Final Fourba kerülést illetően!

Ifjúsági I. osztály bajnoki mérkőzés, 11. forduló:

DVSC SCHAEFFLER–Csepel DSE 35–26 (18–19)
DVSC: Reszegi E. – Erdődi H. 3, Fodor V. 1, Kelemen D. 9 (1), Lakatos P. 4, Poczetnyik D. 3, Bákonyi L. 1. Csere: Kovács N. (kapus), Balogh R. 4, Tóth G., Silye N. 7 (2), Kiss L. 3 (1). Edző: Kudor Kitti.
Kudor Kitti: Az első félidőben kapott tizenkilenc gól mindent elmond a védekezésünkről. A második játékrészben már sokkal agresszívabban és koncentráltabban játszottunk és a védekezésünk is sokkal keményebbé vált. A mérkőzés tanulsága, hogy senkinek nem adhatunk harminc perc előnyt.

Kiemelt partnereink