Ellentétes félidők

Nagyon dekoncentráltan játszottak U17-eseink az első játékrészben, a folytatás teljesen másképp alakult: huszonhárom góllal győztünk az Orosháza ellen.

A jó kezdés fontos. A rossz kezdés pedig meg tudja határozni a mérkőzés hangulatát: nem nagyon lehetett ráismerni a mieinkre az Orosháza elleni mérkőzés első félidejében… A nyolcadik percben egyetlen árva lőtt góllal álltunk, a vendégek háromszor találtak be. Sikerült átvenni a vezetést, a 15. percben Czene Petra lövésével 7-6-ra vezettünk, ám visszavették a mérkőzés irányítását a kékmezes vendégek. Nagyon sebezhető volta védelmünk, támadásban pedig sok pontatlansággal játszottunk. Nem csoda, hogy négy góllal vezettek az orosháziak a félidőben. Sejteni lehet, hogy nem volt túl elégedett Márián Blanka a szünetben…

A második játékrész teljesen másképp alakult, mintha kicserélték volna a mieinket. Egyre-másra lőttük a gólokat, Litschauer Nikol és Keller Petra is duplázott, majd Zákányi Janka termelt szépen. Összeállt a védekezés, Bengi Lili több védése után is gyorsan tudtunk indulni. Tíz perc alatt 10-2-es részeredményt produkáltunk, éppen Zákányi Janka volt eredményes, mikor már tíz góllal vezettünk. A 45. percben egy szabálytalanságért két kiállítást kaptunk, ilyet nem mindennap látni… Az utolsó negyedórában növelni tudtuk a tempót, egyre nőtt a különbség is, balkezeseink, Szürös Kinga és Keller Petra nagyon aktívak voltak ebben az időszakban.

U17 I. osztály bajnoki mérkőzés, 16. forduló:

DVSC SCHAEFFLER –Zengő Alföld Orosházi KC 45–22 (12–16)

DVSC: Bengi L.  – Keller P. 10 (1), Nagy B. 2, Tóth N. 6, Tóth N. 6, Hadas T. 3, Czene P. 5 (1). Csere: Edző: Kis R. 1, Szürös K. 3, Litschauer N. 4, Zákányi J. 6 (2), Szinay S. 4 (1), Tóth P. 1, Márián Blanka.
Márián Blanka: Tökéletes ellentéte volt egymásnak a két félidő. Az első félidőben nagyon fegyelmezetlenül, dekoncentráltan játszottunk, a másodikban megmutattuk azt, amit tudunk.

Kiemelt partnereink