Ellentétes félidők

A félidőben még háromgólos hátrányban volt, végül kilenccel nyert Győrvári Viktor U17-es együttese a Vasas elleni szezonnyitányon.

Az idősebbekhez hasonlóan a Vasast fogadták U17-eseink is az első fordulóban. Az újonc, Tóth Norináról szóltak az első percek, gólt lőtt, majd hétméterest harcolt ki, jól játszották meg a társak. Sok más pozitívum nem említhető meg az első félidőben… Történ ugyanis, hogy a hetedik percben átvette a vezetést a vendégcsapat, ezt el sem engedte az első játékrészben. Sok hibával játszottak a mieink, támadásban sokszor választottunk rossz megoldást, míg a védekezésünk nagyon sok kívánni való hagyott maga után. Végig dominálta az első játékrészt a Vasas, Tóth Rebeka próbált meg leginkább ez ellen tenni, többnyire rá maradt az akciók befejezése. Az első játékrész végén bizony a vendégek jártak előrébb három egységgel.

Vélhetően alapos fejmosást kaphattak a lányok a szünetben, amely ugyan az első percekben még nem hatott, ám hét perc után elkezdtünk felzárkózni. A végig nagyon agilisen és eredményesen játszó Tóth Rebeka mellé megérkezett Bristyán Dorina, aki az U19-es mérkőzéssel együtt összesen 17 gólt szerzett két találkozón! Átbillent a mérkőzés, a mieink egyrészt jól játszottak, másrészt nagyot harcoltak, nem volt elveszett labda, vagy könnyen kapott gól. Először ebben a játékrészben Bristyán Dorina átlövésével vezettünk, majd sikerült ezt a vezetést megtoldanunk néhány góllal. Fele Patrícia ijesztgette a pókokat a jobb felső sarokban lövéseivel, a kapuban pedig Bengi Lili adta meg a stabilitást, tizenegy védett labdával és közel 40 %-kal zárt. A hajrában még sikerült növelni a különbségen, File Csenge találata pedig a negyvenediket – egyben az utolsót – jelentette.

Tanulságos mérkőzés volt, mindkét félideje más-más okból. Az első játékrészben enyhén fogalmazva is felejthető teljesítményt nyújtottak a lányok, ám a második harminc perc bebizonyította, hogy ennél többet tudnak és teljesen más mentalistában kézilabdáztak.

U17 I. osztály bajnoki mérkőzés, 1. forduló:

DVSC SCHAEFFLER–Vasas 40–31 (17–20)

DVSC: Szabó D.  – Ratalics L. 1 (1), Tóth R. 12, Réti B., Tóth N. 3, Fele P. 5, File Cs. 3. Csere: Bengi L. (kapus), Vincze V., Tóth F. 1, Bristyán D. 11, Tóth P. 1, Varga K. 2, Solymosi Zs., Szürös K. 1.

Győrvári Viktor: Az, hogy harminc perc alatt kaptunk húsz gólt az jól jellemzi az első félidei védelmünket. A rendkívül gyenge védekezéshez idomult a támadójátékunk, de a második félidő már teljesen máshogy nézett ki, más mentalitással mentünk ki a pályára.

Kiemelt partnereink