Elkezdték akadémistáink

Megkezdte a felkészülést a DVSC Kézilabda Akadémia NB I/B-ben szereplő együttese, akadémistáink már túl vannak az orvosi vizsgálatokon és teszteken. A csapat új vezetőedzője Győrvári Viktor.

Egy szabadtéri futás, valamint egy termes edzés után a Nagyerdei Stadionban található Sportdiagnosztikai Életmód- és Terápiás Központban jelentek meg csütörtök reggel az NB I/B-s együttes tagjai. A SET-ben orvosi vizsgálatok és tesztek vártak a lányokra.

„A lányok terhelhetősége szempontjából fontos paramétereket mértünk – mondta el Dr. Szántó Sándor a SET orvosigazgatója. – Az általános laboratóriumi vizsgálatokkal kezdtük, ez tartalmaz sportspecifikus mutatókat is, amelyeknek korrigálásával egyrészt az egészségükre tudunk vigyázni, másrészt a teljesítményüket tudjuk fokozni. Ezután következett egy EKG és egy szívultrahang vizsgálat, végül a spiroergometria, amely az állóképességet mutatja meg, továbbá ennek segítségével meg lehet határozni az edzésintenzitási zónákat.”

Az NB I/B-s csapatot érintő fontos változás, hogy az új edző Győrvári Viktor. Az együttes is jelentősen átalakult, ugyanis a csapatot 2005. január 1. után született játékosok alkothatják, két „túlkorossal”, azaz 2004. január 1. után született kézilabdázóval kiegészülve. A 2022/23-as szezonban, a másodosztályban vitézkedő együttes magját a 2004-ben született játékosok alkották, így mindössze tíz játékos maradt a tavalyi keretből (ketten, Kelemen Dorina és Nagy Nóra az első csapattal kezdte meg a felkészülést), tizenöten nem lesznek a csapat tagjai. Egyelőre napi két edzéssel készülnek a lányok az új szezonra, akik később edzőmérkőzéseken és tornán is részt vesznek.

A távozó játékosokat az U19-es együttesből felkerülő játékosok mellett új arcokat is felfedezhettünk a vizsgálatokon, a kapus, Demjén Laura a Vasastól, a beálló, Sőlösi Erika a Praktiker-Váctól, a jobbátlövő, Szalai Petra (kölcsönben) Érdről, az irányító, Csamangó Lili a NEKA-tól, míg a balszélső, Szíjjártó Inez a Szeghalmi NKC-tól érkezik. Új játékosainkat hamarosan bemutatjuk.

Egy akadémistánk, Bristyán Dorina az ifjúsági válogatottal készül az augusztusi, U18-as Európa-bajnokságra, így ő majd a világverseny után csatlakozik a csapathoz.

Kiemelt partnereink