Elkezdték akadémistáink

Orvosi vizsgálatokkal és felmérésekkel kezdte meg a felkészülést az előttünk álló szezonra a DVSC Kézilabda Akadémia NB I/B-ben induló együttese.

A Nagyerdei Stadionban található Sportdiagnosztikai Életmód- és Terápiás Központban találkozott először Kudor Kitti csapata, akik eddig egyéni edzésekkel hangolódtak a következő szezonra. A csapat a tavalyi szezonban veretlenül nyerte meg az NB II. Észak-keleti csoportját, így a legjobb mérlegű bajnokként jutott fel a másodosztályba. A tizenhat csapatos NB I. B Keleti csoportjában folytatják a lányok, ahol oda-visszavágós alapon összesen harminc mérkőzést játszanak, a pontvadászat a tervek szerint szeptember első hétvégéjén kezdődik.

Pénteken mindenre kiterjedő általános orvosi vizsgálaton vett részt az együttes, majd a Hódosban, felmérésekkel folytatódott a mai program, jövő hét hétfőn pedig már közösen edzenek a lányok Kudor Kitti vezetésével. Hajdúnánáson edzőtáboroznak akadémistáink augusztus 1-5-ig, a bajnokság kezdetéig több edzőmérkőzésen is rész vesznek.

Két akadémistánk, Csernyánszki Liliána és Panyi Anna az ifjúsági válogatottal készülnek az U18-as világbajnokságra, így ők majd a világverseny után csatlakoznak a csapathoz.

Kiemelt partnereink