Együttműködés a DSZC-vel

Együttműködési megállapodást írt alá a DVSC Kézilabda Kft. és a Debreceni Szakképzési Centrum.

Ábrók Zsolt, a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője elmondta, hogy az együttműködés elsődleges célja, hogy a Kézilabda Akadémia és a Debreceni Szakképzési Centrum közösen biztosítsa a jövőben a fiatal tehetséges tanulók jó tanulmányi és sport eredményeinek elérését. A ma aláírt megállapodás értelmében nem csak a diákok, hanem az oktatók fejlesztésére is nagy hangsúly kerülhet. Az ügyvezető örömét fejezte ki abban, hogy az iskolák lehetőségeikhez mérten maximálisan támogatják majd a sportoló diákok edzéseken való részvételét, s igény esetén akár egyéni tanrend keretében biztosítanak lehetőséget a jobb tanulmányi és sportteljesítmény eléréséhez.

Az együttműködés értelmében a DVSC Kézilabda Kft, valamint a Kézilabda Akadémia hivatásos sportolói egyedi elbírálásban részesülnek majd a diákolimpia versenyeken, az Akadémia vállalása továbbá, hogy támogatja az intézményekben dolgozó testnevelő tanárok képzését, valamint szakmai fejlődésük érdekében, akár kézilabda edzői minősítésük megszerzéséhez az akadémiai edzők mentori segítséget is nyújtanak majd a jövőben.

Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Centrum kancellárja az eseményen elmondta, hogy Debrecenben a szakképzés színvonalának emelése, a szakképzésben résztvevő diákok minőségi oktatása, támogatása a fejlődés egyik lényeges eleme. Örömét fejezte ki, hogy az országosan is elismert DVSC Kézilabda Akadémia diákjainak fejlődését a Debreceni Szakképzési Centrum az együttműködés létrejöttével támogathatja. A 2020/21. tanév kezdetétől a ma aláírt együttműködési megállapodás az alábbi 4 intézményben tanulókat érinti: Debreceni SZC Bethlen Gábor Közgazdasági Technikum, Debreceni SZC Mechwart András Gépipari és Informatikai Technikum, Debreceni SZC Centrum Irinyi János Technikum, Debreceni SZC Vegyipari Technikum. A kancellár reményét fejezte ki, hogy az együttműködés a jövőben még több DSzC-s intézményt is érinteni fog.

Szabó Péter, a DVSC Schaeffler, mint névadó szponzor képviseletében az együttműködés gyakorlati jelentőségéről beszélt. Megemlítette, hogy Debrecen e tekintetben kiemelt szerepet tölt be, több, a versenyszektorban működő cégnél vannak jó gyakorlati helyek, ezáltal a fiatalok szakmai képzése, a jövőbeni munkahelyük megtalálása könnyebbé válik. Szabó Péter elmondta, hogy a szakképzés fejlesztése ezután is kulcsfontosságú, hiszen az ilyen jellegű együttműködések a minőségi oktatás keretei közötti megfelelő szakember utánpótlást biztosítják.

Kiemelt partnereink