Együtt sportoltak

A DVSC Kézilabda Akadémia és a DVSC Labdarúgó Akadémia négy-négy játékosa együtt sportolt sajátos nevelési igényű, látássérült gyerekekkel.

A DVSC Kézilabda Akadémia, valamint a DVSC Labdarúgó Akadémia is csatlakozott a látássérült gyermekek megyei iskolájának (a Hajdú-Bihar Megyei Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium, Technikum és Kollégium) gyereknapi programjához. Az intézményben általános iskolás és középiskolás gyerekek is járnak, majdnem hetven diák tanul a Lóverseny utcai oktatási intézményben.

„Az intézmény pedagógusai kerestek meg, mi pedig örömmel fogadtuk a felkérést – mondta el Varsányi Nóra, nemzetközi- és társadalmi kapcsolatokért felelős munkatárs. – Nagyon jó volt látni, hogy mind az iskolában tanuló gyerekek, mind akadémistáink élvezték az együtt töltött időt! Remélhetőleg nagy élményt jelentett ez a délelőtt az iskola diákjai számára!”

A DVSC Kézilabda Akadémia játékosai, Hermann Zille, Reszegi Eszter, Torda Vanessa és Tóth Gréta nagy lelkesedéssel labdázott a látássérült diákokkal, mindkét félnek nagy örömére. A sportnapon kézilabdáztak, fociztak a fiatalok, sőt az iskola néhány diákja a látássérültek sportágának számító csörgőlabda bemutatót is tartott. Az iskola diákjai hamar megbarátkoztak akadémistainkkal, a közös sportolás élménye pedig mindkét felet jóérzéssel tölthette el.

A közös gyereknapozásról bővebb összeállítás látható az Ez Debrecen júniusi számában is.

Kiemelt partnereink