Egyetemi konferencia az akadémiákról

A Debreceni Egyetem által szervezett „Mindennapos testnevelés – Sportiskolák – Nemzeti Akadémiák” elnevezésű konferencián tartott előadást Ábrók Zsolt szeptember 16-án.

A Debreceni Egyetem és a DVSC Kézilabda Akadémia korábban együttműködési megállapodást kötött a fiatal sportolók tanulmányi, sporttevékenységének összehangolása, támogatása érdekében. Az egyetem által szervezett esemény célja, hogy segítse az utánpótlás-nevelés különböző területein és különböző céllal dolgozó szakemberek közös gondolkozását, valamint bemutassa azt, hogy a sporttudományi felsőoktatás és kutatás miként tudja szolgálni a fiatalok minőségi sportra nevelését. Az eseményen többek között részt vett Bács Zoltán a Debreceni Egyetem Kancellárja, Balogh László a DE Sporttudományi Koordinációs Intézet igazgatója, valamint Borsos Endre, az Emmi Sportért Felelős Államtitkárság Sportinnovációs és -stratégiai főosztály-vezetője, valamint a Debrecenben működő sportakadémiák vezetői is.

Ábrók Zsolt a DVSC Kézilabda Kft. ügyvezetője a DVSC Kézilabda Akadémia megalakulásáról, az akadémiával együttműködő helyi oktatási intézményekkel való közös munkáról, az akadémia céljáról, valamint a szervezeti felépítéséről is beszélt. Az ügyvezető kiemelte, hogy az akadémia megalakulásának elsődleges célja a sportági elitképzés, a határon átívelő kapcsolatok kialakítása, régióközponttá válás. Előadásában kitért arra, hogy a DVSC Kézilabda Akadémia brandépítése kiemelt jelentőségű, amelynek fontos eleme a kommunikáció és marketing, a különböző csatornák kihasználása (weboldal, közösségi oldalak, Akadémia TV).

Ez az esemény is bebizonyította, hogy Debrecen kiváló helyszíne annak, hogy a három kiemelt nemzeti sportakadémia megfelelő hátteret nyújtson a magas színvonalú sportági elitképzéshez.

Kiemelt partnereink