Egy sima, egy fordított

Felemás mérleggel, egy győzelemmel és egy vereséggel kezdte Márián Blanka U15-ös együttes szereplését a felsőházban.

Győrben kezdte meg felsőházi szereplését a Márián Blanka vezette U15-ös együttes. A mieink már pénteken útnak indultak, s a Duna-parti városban aludtak. Szombaton pedig először a Kozármisleny várt akadémistáinkra. Fej-fej mellett haladt a két fél eleinte, Keller Petra negyedik találatával már 8-4-re vezettünk. Ezt a fórt sikerült tartani a továbbiakban, először Uj Fanni góljával volt plusz öt. Ez maradt is a félidő végére, Nagy Nóráé volt az utolsó szó. Jól kezdtük a második játékrészt, Litschauer Nikol átlövésével már hat volt a különbség. Jött egy egészen furcsa szűk két perc… Ennyi idő alatt három darab kétpercest osztottak ki a játékvezetők a mieinknek, Nagy Nóra pedig kettős emberhátrányból volt eredményes! Az utolsó percekben már csak a különbség volt a kérdéses, végül hét góllal győztük le a Kozármislenyt. Ez egy igazán jó kezdés volt!

U15 I. osztály, Felsőház, 1. mérkőzés, Győr:

DVSC SCHAEFFLER–Kozármisleny SE 31–24 (20–15)

DVSC: Buri R., Tábit V. (kapusok) – Balog R. 1, Nagy N. 4, Uj F. 1, Zákányi J. 3, Litschauer N. 3, Lovász K. 2, Keller P. 8 (2), Kis R., Oláh L. 4, Szinay S. 2, Pásztor G. 2, Éles L. 1. Edző: Márián Blanka.

Deja vu! Harmadjára feszültek egymásnak a mieink és a Kecskemét ebben a szezonban. Az eddigi két, alapszakaszbeli mérkőzésen egyaránt akadémistáink jöttek ki győztesen, ám harmadjára is legyőzni egy jó kvalitású játékosokból álló csapatot nem egyszerű. Érezhetően nagyon készültek a Bács-kiskun megyeiek, hét perc után két góllal is vezettek. Zárkóztunk, küzdöttünk, ám valahogy mindig falba ütköztünk, a kecskemétiek hosszú lefolyású támadásai miatt türelmetlenné váltunk. Hárommal is vezettek már, ekkor Nagy Nóra és Szinay Sarolta is duplázott, majd Lovász Kriszta találatával egyenlítettünk is. A hajrá az ellenfélnek sikerült jobban, így egygólos kecskeméti vezetéssel fordultunk. A második játékrészben gyakorlatilag teljesen fej-fej mellett haladt a két együttes. Eleinte inkább a Kecskemét, majd egy idő után mi diktáltuk az iramot. Sajnos a végén ziccereket hibáztunk, így egy góllal végül a Kecskemét nyerte meg a mérkőzést!

Egy győzelem és egy vereség a mai napi mérleg, felemás mérleggel kezdtük meg a felsőházat. Nem kérdés, nagyon hasznos két találkozón vannak túl a lányok, akik sokat tanulhatnak ebből a 120 percből. Menni kell tovább, a következő két mérkőzés hazai pályán lesz két hét múlva, ott pedig be lehet mutatni, mit tanultunk a mai napból!

U15 I. osztály, Felsőház, 2. mérkőzés, Győr:

Kecskeméti Sportiskola–DVSC SCHAEFFLER 31–30 (18–17)

DVSC: Buri R., Tábit V. (kapusok) – Balog R. 2, Nagy N. 6, Uj F. 2, Zákányi J. 2, Litschauer N. 4, Lovász K. 1, Keller P. 6 (2), Kis R., Oláh L. 3, Szinay S. 2, Pásztor G. 2, Éles L. Edző: Márián Blanka.

Márián Blanka: Készültünk becsülettel a mai két mérkőzésünkre. Az első meccsen tudatosan, fegyelmezetten játszottunk, bár kicsit ott is idegesen kezdtünk, de ezen hamar túllendültünk, s egy jó erőket képviselő ellenfelet győztünk le magabiztosan. A Kecskemét elleni találkozó nem volt könnyű, hiszen harmadjára játszottunk a velük ebben a szezonban, tudtuk, hogy nagyon készülnek. Sokat védekeztünk, hosszú lefolyású támadásokat vezettek a kecskemétiek, ebben felőrlődtünk. A végére elfáradtuk, ziccereket hibáztunk, ezzel megpecsételtünk a sorsunk. Nem könnyű egy napon két mérkőzésen magas szinten teljesíteni. Fájó ez a vereség, de ebből sokat lehet tanulni!

Kiemelt partnereink