Egy sima, egy fordított

Győzelemmel kezdte a kecskeméti fordulót Márián Blanka együttese, amely a második találkozón a hazai együttes ellen már nem tudta pontjai számát gyarapítani.

Prágából valószínűleg életre szóló emlékekkel térhettek haza akadémistáink hétfőn. Szombaton pedig már ismét U15-ös fordulót rendeztek, kevés idő telt el mérkőzés nélkül. Jól kezdtük a Kozármisleny elleni, első meccset, Litschauer Nikol rámolt be hármat nyolc perc alatt, 7-2-re vezettünk ekkor. A folytatásban maradt a négy-ötgólos különbség a felek között, Lovász Kriszta és Jeszenszki Petra is duplázott, a félidőre azonban háromra olvadt az előny. A második játékrész elején sem tűnt úgy, hogy a Kozármisleny meg tudná fordítani a találkozót, majd jött Balog Réka harmadik kétperces kiállítása, azaz piros lapot kapott a beállónk. Ez megfogta kissé a mieinket, egy gólra is zárkóztak a baranyaiak, ám Jeszenszki Petra, majd Zákányi Janka góljaival, illetve Tábit Vivien védéseivel sikerült nagyarányú, hétgólos győzelmet aratni!

U15 I. osztály, Felsőház, 7. mérkőzés, Kecskemét

Kozármisleny SE–DVSC SCHAEFFLER 17–24 (10–13)

DVSC: Buri R., Tábit V. (kapusok) – Krasznai D. 1 (1), Jeszenszki P. 5, Balog R. 1, Nagy N. 2, Kis N., Uj F., Zákányi J. 5 (1), Litschauer N. 5 (1), Lovász K. 3, Kis R. 2, Szinay S., Pásztor G. Edző: Márián Blanka.

A második mérkőzést a házigazdákkal vívtuk meg. Jobban kezdtek a vendéglátók, akik szinte minden támadásukból eredményesek voltak. Sok volt a mieinknél a hiba, támadásban sok helyzet kimaradt. Már öttel is vezetett a Kecskemét, ezt a hátrányt viszont Jeszenszki Petra és Lovász Kriszta vezetésével sikerült egy gólra faragni. Utóbbi utolsó másodperces találatával egy gól maradt a különbség a félidőben. A második játékrész elején sikerült Balog Rékát jól megjátszani, aki ki is használta ziccereit, ám valahogy sosem tudtuk átbillenteni a saját javunkra a mérkőzést. Két-három góllal vezettek a házigazdák, majd egy hosszabb gólcsendünket kihasználva ót gólra húzott el a Kecskemét. Sajnos innen már nem volt visszaút, ellenfelünk kézben tartotta a mérkőzést és végül öt góllal nyerte meg a találkozót.

U15 I. osztály, Felsőház, 8. mérkőzés, Kecskemét

DVSC SCHAEFFLER–Kecskeméti Sportiskola 26–31 (14–15)

DVSC: Buri R., Tábit V. (kapusok) – Krasznai D. 3 (1), Jeszenszki P. 4 (1), Balog R. 5, Nagy N., Kis N., Uj F., Zákányi J. 4, Litschauer N. 1, Lovász K. 6 (1), Kis R. 2, Szinay S. 1, Pásztor G.. Edző: Márián Blanka.

Márián Blanka: Az első mérkőzésen frissebbek voltunk, tudatosabban játszottunk, a második mérkőzésre kevés pihenő időnk volt, elfáradtunk. Küzdöttünk szívvel-lélekkel, de egy kis tudatosság, rutin hiányzott. Mindenki odatette magát ezen a napon, ez ma ennyire volt elég.

Kiemelt partnereink