Egy igazi CSAPAT tündöklése

Kiváló csapamunkával, két nagyszerű egyéni teljesítménnyel, edzője kiállítása után is fölényes győzelmet aratott U17-es együttesünk!

Ebben a korosztályban is rangadónak számított a Praktiker-Vác elleni mérkőzés, hiszen az ellenfél is az élbolyban található. Nem kezdtek jól a mieink, viszont két egészen kiváló teljesítményt láthattunk már a kezdettől fogva, Bengi Lili bravúrokkal kezdett, az első négy találatunkat pedig Bristyán Dorina szerezte! Szerencsére támadásban társra talált Dorina, Fele Patrícia egymás után három gólt szerzett, az utolsót egy alulról eleresztett bomba által. Ekkor jött a 18-19. perc eseménysorozata… A játékvezetők úgy ítélték meg, hogy Ratalics Luca el akart játszani egy támadószabálytalanságot (kívülről úgy tűnt, szabálytalan volt a támadó) amelyet a kézilabdában ritkán látható módon kétperces büntetéssel honoráltak a játékvezetők  Ezt nehezményezte Győrvári Viktor, aki szintén a kétperces kiállítás sorsára jutott. A tetőpont azonban az volt, mikor egy az oldalvonalon kipattanó labdát odébb dobott, késleltetve az ellenfél bedobási kísérletét. Edzőnk így a végleges kiállítás sorsára jutott, a csapat pedig három mezőnyjátékossal folytatta másfél percig. Ami ezután történt, az viszont megsüvegelendő! Három mezőnyjátékossal a pályán sikerült gólt szerezni Bristyán Dorina révén, majd ziccert védett Bengi Lili a váciak támadásánál! Jelképes, hogy ez a két játékos volt ennek a periódusnak a főszereplője, mindketten kiválóan teljesítettek az egész mérkőzésen! Egészen elképesztő, hogy a hármas emberhátrányból 1-1-es részeredménnyel jöttünk ki. A karmesteri pálcát Kalocsai Erika vette át, aki megnyugtatta csapatát és pozitív energiákat sugárzott feléjük. Nem csoda, hogy a szünetre háromgólos debreceni előnnyel fordultunk.

A második játékrész elején pedig olyan rajtot vettek a mieink, hogy el is döntötték a mérkőzést. Bristyán Dorina és Bengi Lili ott folytatták, ahol abbahagyták, hozzájuk társult ebben a periódusban Tóth Rebeka, akinek a cseleivel nem tudtak mit kezdeni a váci védők. Fele Patrícia precíz átlövésével már kilenccel vezettünk, mindössze negyedórával a vége előtt. A különbség egyre nőtt, Bengi Lili tizenhat védést bemutatva (48 %-os hatékonyság) kergette őrületbe az ellenfelet, Bristyán Dorina pedig tizenkét (akció)gólt lőtt! Vincze Viktória kiváló csuklómozdulattal végrehajtott átlövéssel állította be a 31-20-as végeredményt.

Ezen a mérkőzésen igazi CSAPATként működtek a lányok, megtámogatva a karmesteri pálcát átvevő Kalocsai Erika higgadtságával, ebből pedig egy nagyszerű győzelem kerekedett ki!

U17 I. osztály bajnoki mérkőzés, 7. forduló:

DVSC SCHAEFFLER–Praktiker-Vác 31–20 (15–12)

DVSC: Bengi L.  – Ratalics L. 2, Tóth R. 4, Bristyán D. 12, Tóth N., Fele P. 7 (2), File Cs. 3. Csere: Halinda V., Szabó D. (kapusok), Réti B. 2, Varga K. 3, Tóth P., Vincze V. 1.

Győrvári Viktor: Idegesen kezdtük a mérkőzést, volt viszont két kiemelkedő teljesítmény már az elejétől kezdve Bengi Lili és Bristyán Dorina révén. Óriási pozitívum, hogy a kiállításom után, hármas emberhátrányban lőttünk gólt, volt védett labdánk. Vállalom a felelősséget a kiállításom miatt, szégyellem, amit tettem! Nagyon büszke vagyok a csapatomra és Kalocsai Erikára, akinek külön is köszönettel tartozom!

Kiemelt partnereink