Egy hajszál hiányzott

Szoros mérkőzésen egy góllal maradtak alul a Tempo KSE ellen akadémistáink az NB I/B kilencedik fordulójában.

Előzetesen egy szoros mérkőzés volt várható a DVSC SCHAEFFLER U19–Tempo KSE párosítás kapcsán. Valóban így is történt…

Jobban kezdtek a vendégek, a mieink elől és hátul is sokat hibáztak. A DVSC Kézilabda Akadémián négy évet pallérozódó Poczetnyik Dóra második gólját szerezte a hetedik percben, ezzel vezettek a vendégek 5-3-ra. Kiss Csenge szélről szerzett találatával egyenlítettünk, majd fej-fej mellett haladtak a felek. Igazi gólzáport láthattunk, nagyon hatékony volt mindkét oldalon a támadójáték, előbb Ferenczi Lili kétszer, majd Bristyán Dorina egyszer volt eredményes átlövésből. A 25. percben Hermann Zille beállóból lőtt gólt, így két góllal vezettünk, ám nagyon elrontottuk a hajrát és plusz kettőről gyorsan mínusz kettőre változott az állás.

Szerencsére a második játékrész elején nemcsak a mieink, hanem a fővárosi együttes tagjai is sokat hibáztak, Fodor Veronika csökkentette egy gólra a két csapat közti távolságot. Lakatos Réka védései következtek, bő három percen belül ötször is hárított (egy ízben duplán egy támadáson belül), ő egyébként is sokat hozzátett a mai napon, holott sok esetben ki volt szolgáltatva, hiszen ziccerekből lőhettek a vendégek. Tóth Rebeka szélről szerzett találatával ismét egyre zárkóztunk, Fodor Veronika és Csamangó Lili percei következtek támadásban. Több esetben is átvehettük volna a vezetést, ám valahogy sosem sikerült átlendülni a holtponton. Huszonnégy másodperccel a vége előtt még Kelemen Dorina talált be, ám újabb gólt már nem hozott a találkozó, egy góllal győzött a Tempo KSE…

Nem sok hiányzott a pontszerzéshez, de valahogy a második játékrész második felében nem sikerült átvenni a vezetést, így a fővárosiak örülhettek a mai napon.

NB I/B., 9. forduló:

DVSC SCHAEFFLER U19–Tempo KSE 32–33 (17–19)
Debrecen, 150 néző: V: Barna V., Kovács B.
DVSC: Lakatos R. – Kiss Cs. 4, Csamangó L. 4, Ferenczi L. 5, Fodor V. 8 (4), Kelemen D. 4, Eszenyi G. 1. Csere: Hermann Z. 2, Tóth R. 2, Bristyán D. 2, Ratalics L., Szalai P. Edző: Győrvári Viktor.
TEMPO: Gercsó N. – Szalai-Szita K. 1, Poczetnyik D. 3 (1), Balog B. 3, Hegedüs D. 3 (2), Hudra E. 11, Orell B. 2. Csere: Benus T. (kapus), Nagy-Blazsek A. 8, Jurmann G. 1, Török B., Kiss M. Edző: Nádasdi Máté.
Kiállítások: 6 ill. 10 perc
Hétméteresek: 4/4, ill. 3/3.

MESTERMÉRLEG
Győrvári Viktor: Nagyon sajnálom ezt a mai mérkőzést! Nüanszokon múlt akár a támadójáték, akár a védekezés sok esetben. Amikor fordíthattunk volna, akkor valamilyen hibát vétettünk, így nem tudtuk átvenni a vezetést. Akartuk a győzelmet, nem is játszottunk rosszul, de sajnos ez most így jött össze.

Kiemelt partnereink