Egy félidőnyi jó játék

Pazar első félidő után visszafogottabb második következett, ám így is nyolc góllal sikerült legyőzni a PC Trade Szeged együttesét.

Az U17-esekhez hasonlóan U19-eseink is a Szegedel mérkőztek meg, ez utóbbi találkozó a papírforma szerint kevesebb izgalmat tartogatott.

Nagyon jól kezdtük a találkozót, Koczka Lili a balszélen nyargalva lőtte góljait, Helm Boglárka pedig átlövésekből volt többször is eredményes. Rácz Panna vette át a gólszerzés stafétáját, harmadik góljánál azonban rosszul érkezett, a könyökét fájlalva és ápolást kérve. Jobbulást kívánunk Pannának! A kapuban Kovács Noémi állta a sarat, neki köszönhető nagyban, hogy 13 perc után mindössze hármat lőttek a szegediek. A félidő második fele pedig a Balogh Rebeka-Fodor Veronika párosról szólt. Egyrészt egyénileg is mindketten nagyon aktívak voltak, másrészt kettejük páros-kapcsolatának köszönhetően szép gólokat láthattunk! Az U17-es találkozón is gólokat szerző Ratalics Luca góljával zárult az első játékrész, 22-10 ide.

A második félidőt kisebb elánnal kezdték a mieink, tíz perc alatt négy gólt le is dolgozott a vendégcsapat. Eszenyi Gréta jobbszélről szerzett góljával ismét tízzel vezettünk, majd ismét egy jobb időszak következett, Ferenczi Lili betörésével már tizenhárom gól volt a differencia. Ebben a játékrészben már több pontatlanság csúszott a mieink játékába, a védekezés sem volt kellően agresszív, ezeken is betudható, hogy nem tudtuk növelni a különbséget. Az 54. percben Koczka Lili pörgetett okosan a bal alsóba, majd nem sok hiányzott, hogy kínai figura után is betaláljon. A mieink részéről még Balogh Rebeka talált be kétszer, a végeredményt a vendégek állították be: 36-28-ra nyertünk!

A szegedi találkozóhoz hasonlóan ezúttal is nagyon jól kezdtek a mieink, akiknek játékába a második játékrészben több hiba csúszott. A két pont ismét megvan, ismét egy újabb lépés a Final Four felé!

U19 I. osztály bajnoki mérkőzés, 21. forduló:

DVSC SCHAEFFLER–PC Trade Szeged 36–28 (22–10)

DVSC: Kovács N. – Rácz P. 3, Ferenczi L. 3, Poczetnyik D. 3 (1), Hermann Z. 1, Helm B. 6 (1), Koczka L. 4. Csere: Lakatos R. (kapus), Balogh R. 6, Fodor V. 6, Ratalics L. 3, Eszenyi G. 2.

Győrvári Viktor: Az első félidőben igazi örömkézilabdát játszottunk, mind támadásban, mind védekezésben nagyon szép megoldásokat vonultattunk fel. A második játékrészben a pontosságunk némileg alábbhagyott, de szerencsére ez nem veszélyeztette a mérkőzés számunkra kedvező kimenetelét.

Kiemelt partnereink