Egy félidő alatt eldőlt

Az első félidőben eldöntötték a Szeged elleni mérkőzést U19-eseink, akik nyolc mérkőzés után is százszázalékosak a bajnokságban.

U19-eseink is Szegedre látogattak, mindenképpen a két pontot célba véve. Alighanem ilyen kezdésről álmodott csapat és edzője, mint amilyet akadémistáink mutattak be. Agresszív, hatékony védekezés, abból szerzett labdák, villámgyors akciók és gólok! Helm Boglárka kezdett nagyon agilisan, háromszor is szép átlövéssel operált, Fodor Veronika pedig egy trükkös, amolyan kanalazós góllal jelentkezett, majd beállóból is betalált, 9-0-ra vezettünk (ebben szerepe volt Lakatos Rékának is) mindössze nyolc perc után. A kilencedik percben megszületett az első szegedi találat is, ám a mieink nem hagyták abba a gólgyártást. Helm Bogi szépségdíjas átlövései után a Poczetnyik Dóra-Balogh Rebeka duó vette át a stafétát, előbbi főleg átlövésekből, utóbbi cselezések után volt eredményes. Hamar nagy előnyt alakítottak ki akadémistáink, húsz perc után 14 góllal vezetve. Külön öröm, hogy Tóth Norina első U19-es mérkőzésén rögtön betalált, sőt két gólt lőtt.

A második félidő eleje már nem sikerült olyan jól, mint az első. Nem tudtuk növelni az előnyünket, ekkor azonban már többféle támadási és védekezési variációt kipróbált Győrvári Viktor. A különbséget sikerült tartani, nem engedtük közelebb a második játékrészre feljavuló szegedieket. Balogh Rebeka szépségdíjas, alulról felhúzott lövéssel szerezte meg 36. találatunkat, majd a támadójáték hatékonysága ugyan kissé csökkent. Az utolsó tíz percben azonban Ferenczi Lili újabb löketet adott, s öt találattal zárt végül. Tóth Norina mellett egy másik beálló is debütált, Varga Katalin is eredményes tudott lenni első U19-es mérkőzésén.

U19 I. osztály bajnoki mérkőzés, 8. forduló:

PC Trade Szeged–DVSC SCHAEFFLER 31–45 (10–27)

DVSC: Lakatos R. – Szabó F. 4, Balogh R. 7, Fodor V. 7, Poczetnyik D. 7, Helm B. 9, Eszenyi G. 3. Csere: Szabó D. (kapus), Ferenczi L. 5, Vincze V., Tóth N. 2., Varga K. 1.

Győrvári Viktor: Könnyebb mérkőzést ívtunk, mint amire az előzetes eredmények alapján számítottam. Rendkívül koncentráltan, magas dinamikával sikerült játszanunk az első félidőben, viszonylag hamar eldőlt a két pont sorsa. Pozitívumként ki tudom emelni, hogy olyan védekezési és támadástaktikai elemeket tudtunk gyakorolni, amelyek a későbbiekben fontosak lehetnek.

Kiemelt partnereink