Norvégia ellen gyakoroltak

Norvégia elleni mutatkozott be nemzetközi mérkőzésen a junior válogatott élén a Szilágyi Zoltán, valamint segítője, Kudor Kitti. Két akadémistánk közül Bákonyi Lara újoncként az első találkozón játszott, Panyi Anna mindkét alkalommal pályára lépett.

Október 23-án, Siófokon találkozott a junior válogatott kerete, amely egy hétig készült együtt. A DVSC SCHAEFFLER vezetőedzője és segítője, Szilágyi Zoltán és Kudor Kitti ezen a héten ült először hivatalos nemzetközi mérkőzésen a junior válogatott kispadján. A mieink a norvég korosztályos válogatottal játszottak két felkészülési mérkőzést Siófokon, a Kiss Szilárd Sportcsarnokban. Az első találkozóra csütörtökön került sor, a vendégek egy góllal, 29–28-ra győzték le a házigazdákat. Ekkor mutatkozott be a junior válogatottban a DVSC Kézilabda Akadémia balszélsője, Bákonyi Lara, aki a második mérkőzést már kisebb sérülés miatt kihagyta. A második meccsen már sokkal koncentráltabbak voltak a magyar lányok, akik könnyedén, 38–20-ra győzték le az északiakat. Másik akadémistánk, Panyi Anna mindkét összecsapáson játszott, a szombatin két gólt lőtt.

„Nagyon örülök, hogy bemutatkozhattam a válogatottban – mondta el Bákonyi Lara.  – A pályán már nem izgultam annyira, mint előzetesen gondoltam. Szerencsére könnyen befogadtak a társak, illetve könnyebbség volt, hogy az edzőket és Annát is jól ismerem.”

Kiemelt partnereink