Egészségügyi előadás az akadémián

Április 7-én, az Egészség Világnapja alkalmából Dr. P. Szabó Gabriella, a DVSC Labdarúgó Akadémia élettani csoportvezetője tartott előadást az egészségmegőrzésről összesen harminckét akadémistának.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) –1948-as megalakulására emlékezve – minden évben április 7-én ünnepeli az Egészség Világnapját, ehhez csatlakozott idén is a DVSC Kézilabda Akadémia és a DVSC Labdarúgó Akadémia is. Dr. P. Szabó Gabriella, a DVSC Labdarúgó Akadémia élettani csoportvezetője tartott előadást két csapatnak. A DVSC Kézilabda Akadémia serdülőegyüttese, valamint a DVSC Labdarúgó Akadémia U15-ös játékosok hallgatták a szakember előadását. Összesen harminckét sportoló kapott sok új információt az egészséggel kapcsolatban, amelyek hasznosak lehetnek nemcsak sportpályafutásuk, de mindennapi életük során. Az egyórás előadás kitért a sportorvosi vizsgálatok és szűrővizsgálatok fontosságáról, a sérülések megelőzéséről, az egészséges életmódról.

„A kiemelt akadémiák egészségügyi vizsgálatai országos protokoll szerint történnek – mondta el Dr. P. Szabó Gabriella a DVSC Labdarúgó Akadémia élettani csoportvezetője. – Szerettük volna ezen az előadáson megismertetni ezeket a gyerekekkel, illetve, hogy miért is vesznek részt a vizsgálatokon. A hagyományos sportorvosi vizsgálatokon túl kiterjed a különböző humán-biológiai, antropomentriai vizsgálatokra, mozgásfelmérésekre, motorikus funkciók felmérésére, teljesítménydiagnosztikára illetve pszichológiai felmérések. Sok fontos információt nyerünk ezekből, amelyeket továbbítunk az edzők, különböző szakemberek számára.”

Kiemelt partnereink